‘Oostende is een stad met troeven’

WIE

Filip Roelandt (41)

WORDT

CEO van het Economisch Huis Oostende

WAS

Filip Roelandt startte zijn carrière als ingenieur bouwkunde bij de Artes Group. Nadien was hij zeventien jaar actief bij enkele van de grotere opleidingsgroepen van ons land, waaronder SBM, Escala, Portilog en Syntra West. Hij werkte er zowel voor de business-to-consumer- als voor de business-to-businesstakken, eerst als directeur businessdevelopment en nadien als directeur marketing en sales.

WIL

“Ik ken Oostende al door mijn vorige baan”, zegt Roelandt. “Ik had zes jaar lang mijn kantoor in de stad. Uiteraard zal ik me moeten inwerken en moet ik nog veel mensen leren kennen. Maar ik vind netwerken belangrijk, ik kijk er dus naar uit. Oostende is een boeiende en unieke stad door de combinatie van de zee, de haven, de luchthaven, de industriezones en de brede handelskern. Het is een stad met heel veel troeven, maar ook veel uitdagingen. Samenwerking zal cruciaal zijn.”

“Eerst en vooral wil ik zorgen voor een goede connectie met de ondernemers, alle stakeholders en het hele team. Op die manier bouwen we verder aan de doelstellingen van het Economisch Huis: het brede economische weefsel doen bloeien met een maximale tewerkstelling. Dat betekent niet alleen inzetten op de aanwezige ondernemers, maar ook op het aantrekken van nieuwe bedrijven. Dat wordt minstens zo belangrijk om, samen met een enthousiast team, ondernemend Oostende nog meer op de kaart te zetten.”

VRIJE TIJD

Gezin, duiken, fietsen, eten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content