OOK PRIESTERS

NEDERLAND.

“Vandaag hebben we een priester uitgezonden, stel je voor, dat moet een absolute primeur zijn,” lacht Gé Geurts, algemeen directeur van Uitzendbureau Van Den Boom. Van Den Boom is enkel actief in Brabant de provincie van Eindhoven, Tilburg en Breda en is daar een gekende naam met een marktaandeel van 4 à 5 %. Brabant is het hart van industrieel Nederland.

“We bestaan ruim 25 jaar,” zegt een trotse Gé Geurts (42j.). In de brochure staat dat elke medewerker, “zelfs de algemeen directeur” een diploma heeft van uitzendmedewerker. “Ik had er wel een herexamen voor nodig,” geeft hij ootmoedig toe.

De weg tussen de oprichting in ’70 en nu is lang. Oprichtster Van Den Boom, de Keser-groep, Adia en Guus Keser waren de opeenvolgende eigenaars tot in ’93 Geert Van de Ven (85 %) en Gé Geurts (15 %) de aandeelhouders werden. Op dat moment ging het slecht met Van Den Boom. Het duo Van De Ven-Geurts sloot meteen twee van de twaalf kantoren en verminderde het personeelsaantal drastisch. Een jaar later kleurden de cijfers weer zwart. Sindsdien werden er twee nieuwe kantoren geopend : Bladel en Tilburg. Maar het ritme moest sneller en het Nederlandse duo ging de hulp zoeken van Creyf’s dat per 1 oktober 90 % van de aandelen van Forester BV heeft overgenomen, Geurts behoudt 10 %. Forester heeft twee werkmaatschappijen : het uitzendbureau en Van Den Boom Select, een selectiebureau.

Van Den Boom haalde vorig jaar een omzet van 18,4 miljoen gulden (330 miljoen frank) en een resultaat voor belastingen van 1,17 miljoen, een bruto-rendement van 6,3 %. De winstmarges in Nederland zijn beduidend beter dan in België. Randstad bijvoorbeeld verwacht voor dit jaar een koerswinstverhouding van 24, Content 20. Creyf’s haalt slechts 13. Wat Mark Michiels, beursanalist bij Kredietbank, trouwens een “neutraal min” advies doet meegeven aan het Creyf’s-aandeel.

“Momenteel is er in Nederland een concentratietendens,” verklaart Geurts de overname. “Maar een overname door een groter Nederlands bureau had geen toegevoegde waarde voor ons. We wilden onze autonomie bewaren én een synergie-effect bereiken. Met Creyf’s vinden we aansluiting bij een grote groep die ons ideeën en visie kan leveren. Hun filosofie komt goed overeen met de onze. We zullen ook in een sneller tempo ons vestigingennetwerk kunnen uitbreiden. Tussen nu en een paar weken openen we kantoren in Breda en Veldhoven. Een derde opening komt er nog voor einde dit jaar. We moeten snel naar de 20.” Eerst zal Brabant volledig worden afgedekt, dan volgt uitbreiding langs de grenzen, naar Sas van Gent bijvoorbeeld of in Nederlands Limburg.

GE GEURTS (UITZENDBUREAU VAN DEN BOOM) Met Creyf’s vinden we aansluiting bij een grote groep die ons ideeën en visie kan leveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content