‘Ook belangen van kleine spelers vrijwaren’

Jan Vereecke

WIE

Jan Vereecke (55)

IS

voorzitter BeCommerce

WAS

Jan Vereecke is al enkele jaren lid van de raad van bestuur van BeCommerce, de vereniging van bedrijven die verkopen op afstand. Toen voorzitter Patricia Ceysens eind 2018 besliste haar functie neer te leggen, was het logisch dat Vereecke haar als langstzittend bestuurslid zou opvolgen. “De vereniging is te belangrijk om ze los te laten”, zegt Vereecke.

Na zijn studie toegepaste economische wetenschappen in 1985 werkte Vereecke vijf maanden bij Procter & Gamble, om zich daarna met Jan Van Esbroeck te wijden aan Night of the Proms. Voor de kaartenverkoop zetten ze in op de telefoon. “We verkochten genummerde tickets, zodat wie later aankwam nog altijd zeker was van zijn plaats. Dat was in die tijd niet gebruikelijk en dat betekende dat we het stockbeheer moesten centraliseren.” De telefoon was toen het medium daarvoor. Met de opkomst van het internet verschoof de verkoop naar dat medium. In 1997 kwam ook de exploitatie van het Sportpaleis en later van de Lotto Arena, de Ethias Arena en Vorst Nationaal erbij.

WIL

“Ik wil erover waken dat de belangen van de grote en de kleine spelers worden gevrijwaard”, zegt Vereecke. “BeCommerce heeft onder zijn leden veel bescheiden webshops en starters. Zij hebben andere behoeften dan de grote spelers. Daarnaast zijn starters op zoek naar best practices. Dat is ook een taak voor ons.”

BeCommerce heeft een keurmerk dat consumenten het vertrouwen moet geven om met bonafide bedrijven zaken te doen. Vereecke zegt dat er onderzoek zal worden gedaan naar de bekendheid van dat label. “We moeten de mensen bewust maken van ons keurmerk.” Er zijn twee verenigingen met elk een keurmerk: BeCommerce en de afsplitsing SafeShops. “Het is beter naar één label te gaan. De tijd zal leren of dat mogelijk is.”

VRIJE TIJD

Golf en reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content