Onzekere toekomst

TIGER WOODS "Ik heb nog altijd niet voldoende kracht in mijn been." © Getty Images

Tiger Woods had zijn comeback gepland tijdens de Hero World Challenge, een toernooi van de PGA Tour dat zijn Foundation vorige week op de Bahama’s heeft georganiseerd. Maar dat ging niet door: de Amerikaan heeft nog te veel last van zijn zware auto-ongeval in februari 2021. “Mijn swing is opnieuw uitstekend en speltechnisch ben ik helemaal oké. Maar ik blijf te veel pijn hebben bij het stappen om een toernooi van vier dagen te spelen”, zei de bijna 47-jarige Woods.

Meteen rezen vragen over zijn toekomst als golfer. Woods liet zich daar voorzichtig over uit: “Ik moet realistisch zijn. Als alles goed gaat, hoop ik in 2023 te kunnen deelnemen aan de vier grandslamtoernooien, en misschien nog een paar andere evenementen die mij na aan het hart liggen. Maar op dit moment heb ik ondanks dagelijkse spieroefeningen en tal van operaties nog altijd niet voldoende kracht in mijn been.” Sommige waarnemers opperen dat Woods een medische vrijstelling kan vragen om het toernooi met een golfkarretje af te werken, maar die optie sluit de Amerikaan uit. Een kwestie van imago en eergevoel, ongetwijfeld.

Tiger Woods droomt nog altijd van een zestiende grandslamtitel, en als het even kan met winst in de Masters van Augusta. Dat parcours is als zijn achtertuin.

Het is duidelijk dat golf nog centraal staat in het leven van Tiger Woods. Zo stond hij in de voorste linie om de PGA Tour te verdedigen tegen de komst van de Saudische LIV, een dossier waarin hij achter de schermen zijn invloed gebruikt. “Om de spanning wat weg te nemen, zouden de dissidente spelers eerst hun rechtszaak tegen het Amerikaanse circuit moeten laten vallen”, zegt hij daarover.

Ondertussen werkt Woods ook aan de carrière van zijn zoon Charlie. Die is dertien jaar en stilaan klaar om zijn illustere vader op te volgen. “Hij boekte de voorbije maanden grote vooruitgang”, weet Woods. “Zijn drive is al langer dan de mijne. Om te blijven groeien gaf ik hem de raad om de kijken naar de swing van Rory McIlroy.” Zoals elk jaar spelen vader en zoon Woods van 15 tot 18 december in Orlando samen in het PNC Championship, het familietoernooi van het Amerikaanse circuit. Woods zal zich op het parcours verplaatsen met een golfkarretje. In de hoop beter te doen, want vorige keer werden ze tweede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content