Onvergankelijke keuken

Voor de liefhebbers van onvergankelijk lekkers uit de Belgisch- Franse bistrokeuken en sappige wijntjes wacht de knusse Wine Bar des Marolles. De nostalgische bistro groeide in zeven jaar tijd uit tot een vaste waarde. De leiding is in handen van Vincent Thomaes. Hij was twintig jaar lang sommelier en zaaldirecteur in het gastronomische restaurant Le Château du Mylord (twee Michelinsterren).

De eetzaal bezet het gelijkvloers van een 17de-eeuws huisje in de volkse Brusselse wijk de Marollen. De belle-epoque- inrichting met oude schilderijen van Belgische schilders tegen zwart geverfde muren is theatraal. De aanpalende antiekwinkel met een kleine wijnhandel en delicatessenshop is van dezelfde eigenaar.

Angelica Petrache heeft de leiding over de keuken. Zij werkt met eersteklas streekproducten. Haar bereidingen zijn royaal en vol versmolten smaken. Het cliënteel is internationaal en enkele van onze grote koks behoren tot de vaste klanten. Er zijn twee kaarten: één met klassiekers uit de terroirkeuken en één met meer modieuze seizoengebonden bereidingen. Vleesgerechten zijn in de meerderheid. Bij de vaste winterse waardes horen: in linnen doek gegaarde foie gras (20 euro), Morteau-worst met groene Le Puy-linzen (23 euro), pot-au-feu (24 euro) en kalfsblanquette (24 euro).

Er is een Frans georiënteerde wijnkaart met aantrekkelijke prijzen. Daarbij heel wat originele natuurwijnen, die de Franse sommelier Xavier Meyrueis succesvol koppelt aan de gerechten.

Op tafel kwam brood met dikke korst, naar een recept van grootmoeder en opgediend met boerenboter uit Flobecq. Er waren twee smakelijke voorgerechten: salade van dunne, malse plakjes varkenstong met ansjovis, rode ui en krokante salade (15 euro) en een royale portie verse krab met kruiden en roze peper (20 euro). Er waren ook twee hoofdgerechten: in rode wijn mals gebraiseerde rundswangen van Aubrac-rund met selder- en aardappelpuree (24 euro) en zwezerik en niertjes van het kalf met een heerlijk ouderwetse mosterd-roomsaus en aardappelen in veldkleed (26 euro). Om af te sluiten was er verloren brood met appel en vanille-ijs (11 euro) en broodpudding met kwetsen en karamel (11 euro). Alles wat wij proefden was smakelijk en wars van nonsens. De rekening was lichter dan het eten.

Le Wine Bar Sablon des Marolles

Hoogstraat 198

1000 Brussel

Tel. 02/503.62.50

Open ‘s avonds van donderdag tot zondag en voor de lunch op zaterdag en zondag

Kader: knusse bistro

Onthaal: professioneel en zonder stijfheid

Keuken: evergreens uit de terroirkeuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content