Ondersteunend welzijnsplatform

Het Gentse Wenite ontwikkelde een cloudgebaseerd platform dat op basis van data een gepersonaliseerd welzijnsaanbod voor werknemers aanreikt. “Wenite is een cloudplatform dat intelligente algoritmes gebruikt om het welzijn van medewerkers in kaart te brengen”, zegt medeoprichter en experimenteel psycholoog Jasper Dezwaef. “Een combinatie van wetenschappelijk onderbouwde enquêtes die sporadisch worden uitgestuurd en indirecte gebruikersdata zorgt ervoor dat alle facetten van wellbeing behandeld worden.”

Hoe uniek is de technologie? “Ons platform is het enige op de markt die artificiële intelligentie inzet om op een automatische en persoonlijke manier inzichten rond welzijn aan te reiken. We ontzorgen hr-teams van het verzamelen en analyseren van data, en bieden hen tools aan om een proactief welzijnsbeleid te voeren. Maar ook de medewerkers worden beloond om zelf aan hun welzijn te werken via oplossingen op maat.”

Sinds wanneer en waar bent u actief? “Wenite werd opgericht in oktober 2020”, zegt medeoprichter en software-ingenieur Robin Vannieuwenhuijse. “We mikken voornamelijk op grote bedrijven die – ongeacht de sector waarin ze opereren – kenniswerkers tewerkstellen. Momenteel hebben we al een 25-tal klanten in België. Het is onze ambitie in 2023 een significant deel van onze omzet uit het buitenland te halen.”

Hoe gebeurt de financiering? “We hebben het Wenite-platform gebouwd met eigen middelen en met 50.000 euro innovatieve starterssteun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Zopas stapte ook de accelerator imec.istart in ons kapitaal en we bereiden een eerste significante financieringsronde voor. Dat geld zal dienen om ons product verder te ontwikkelen en te vermarkten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content