‘Ondernemers willen hun ideeën aftoetsen’

Valerie Meuser

WIE

Valerie Meuser (47)

WORDT

De eerste vrouwelijke voorzitter van de Brugse netwerk- en businessclub De Hanze

WAS

Valerie Meuser is al sinds 2017 een actief lid van De Hanze. In 2019 trad ze toe tot het dagelijks bestuur. Ze werkte voor KBC en bpost. Nu is ze kaderlid bij Voka West-Vlaanderen.

WIL

“Meerdere factoren verklaren het succes van De Hanze”, zegt Valerie Meuser. “De club combineert vriendendiners met hoogstaande gastsprekers, boeiende bedrijfsbezoeken, interessante boekvoorstellingen bij een ontbijt, culturele activiteiten, ontspanning en businesstrips in een apolitieke en vriendschappelijke sfeer.

“De lat ligt hoog voor het aantrekken van gastsprekers. We hebben een mooi palmares aan bekende en minder bekende namen, en willen daarop voortbouwen. Ook dit jaar konden we al enkele grote namen strikken, onder wie Jurgen Ingels en Federica Mogherini. Ondernemers willen mensen met een visie, om hun ideeën aan af te toetsen. Dat ruimtelijke denken promoten we ook met buitenlandse reizen, waar interessante ontmoetingen met andere bedrijfsleiders op de agenda staan.”

“We hebben het afgelopen jaar bewezen dat we ons kunnen heruitvinden. Zo goed als alle activiteiten konden plaatsvinden. Onze leden hebben die inspanningen gewaardeerd. Het clubgevoel leeft. De goede zaken uit de coronatijd, zoals de verbondenheid, willen we behouden.”

“We willen als vereniging blijven groeien, zowel inhoudelijk als in ledenaantal. We houden de vinger aan de pols, inspireren en informeren, en zorgen voor netwerking, zoals het een businessclub betaamt. Het jaarprogramma wordt voor en door de leden vormgegeven. De Hanze is en blijft een verzamelplaats voor ondernemende mensen.”

VRIJE TIJD

Sporten, reizen, lekker eten en sociale contacten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content