Onbekommerd ontvangen

Frank Nuyens en Ann Simons van de Lucullus uit Brasschaat loodsen u veilig door de feestdagen.

Frank Nuyens en Ann Simons weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Frank Nuyens studeerde af aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, Ann Simons aan de hotelschool Spijker in Hoogstraten. Zij leerden elkaar kennen in de keuken van Sir Anthony van Dyck te Antwerpen. Daarna trokken ze samen naar Vinton’s Restaurant in het Amerikaanse Coral-Gables. Terug in België werkten ze twee jaar in het Scholteshof, waarna ze in ’89 een winkel met klaargemaakte gerechten in Kapellen openden.

Frank en Ann draaien hun hand niet om voor een gastronomisch huwelijksdiner aan de rand van een zwembad, een feestje met 1200 genodigden of een barbecue op een boot. Twee maanden geleden verhuisden de potten en pannen naar een stijlvol gerestaureerde artiestenwoning aan de Bredabaan in Brasschaat. De nieuwe Lucullus beschikt over riante salons en er is een fijnkostwinkel die uitgeeft op de open keuken.

Vanuit zijn ruime ervaring geeft het duo tips om onbekommerd te feesten :

Eenvoud, kwaliteit en organisatie vormen de sleutel tot succes.

Kies voor lichte aperitiefhapjes en overdrijf niet. Gevulde groenten kunnen enkele uren op voorhand worden bereid : komkommer met gerookte paling, kerstomaat met grijze garnalen, witloofblad met avocadomousse of paprika met geitenkaas.

Maak een buffetje voor de aperitieven : zo kunnen de gasten zelf witte wijn, champagne en fruitsap nemen. Houd een biertje achter de hand. Doe hetzelfde voor de after-dinner-drinks.

Kies gerechten die voor een groot deel op voorhand kunnen worden bereid.

Kies voor ingrediënten die u ruim op voorhand kan halen en vraag aan de vishandelaar, slager of poelier om de graten en beenderen te verwijderen.

Men kan gastronomisch eten met gewone ingrediënten, als ze maar van eerste kwaliteit zijn en koel worden bewaard.

Komen er kleine kinderen, maak dan iets aparts en serveer dat tijdens het aperitief. Tijdens het diner kunnen ze spelen.

Vul de koelkast niet met drank, maar met voedsel. De drank kan buiten staan. Klaargemaakte gerechten houdt men fris in de koelkast, kelder of garage.

Leg alles op voorhand klaar : propere bestekken, glazen en linnen. Dek de tafel de dag voordien. Versier met natuurelementen, zoals dennenappels en noten.

Verwarm de borden en zorg ervoor dat de keuken is opgeruimd voordat de gasten komen.

PIETER VAN DOVEREN

Lucullus, salons en feestzalen, delicatessenwinkel, koken aan huis : Bredabaan 570, 2930 Brasschaat, tel. : (03) 653.27.27.

Frank Nuyens en Ann Simons Men kan gastronomisch eten met gewone ingrediënten, als ze maar van eerste kwaliteit zijn en koel worden bewaard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content