Nummer 1 gevloerd door nummer 15

Sergio García klopte Retief Goosen in de Trophée Lancôme.

Goosen, die dit jaar de Amerikaanse en Schotse Opens won, speelde zondag nochtans op degelijk niveau. Zoals hij bewees met verscheidene birdies. Maar vanaf de vijftiende hole sloeg García drie keer een putt vanop vijf meter binnen. Toen Goosen op de zeventiende hole drie putts nodig had, stond het gelijk voor de achttiende hole. García sloeg een heerlijke ijzer zeven tot op vier meter van de vlag, op de par drie van de achttien, die 209 yard lang is. Goosen moest toezien hoe zijn bal in de linker bunker belandde. Meer dan een bogey zat er voor de Zuid-Afrikaan niet in, terwijl García voor birdie putte en het toernooi won.

Sergio García is zevende in de wereld en won dit jaar twee toernooien in Amerika. Zijn laatste rondje in Parijs werkte hij af met een score van 65. Dat was achttien onder de par en één slag beter dan Goosen.

“Het voelt goed om mijn eerste Europese toernooi van het jaar op die manier te winnen,” verklaarde de Spanjaard na afloop. “Ik denk dat we alle toeschouwers op een leuk spektakel hebben vergast.” Goosen speelde bij momenten bovenaards goed. Zo sloeg hij de eerste dag niet minder dan zeven birdies op rij (64 op zijn kaart), en zondag vanaf de achtste hole nog eens vijf op rij. “Ik verloor het toernooi op de laatste twee holes, met een slechte drive en een slecht ijzer zes,” wist Goosen. “Bovendien greep ik mijn kans niet op de putting green.”

De Trophée Lancôme was de eerste Europese overwinning van García sinds hij in 1999 tijdens zijn eerste seizoen bij de profs twee toernooien won. “Sommigen zullen nu wel beweren dat ik geluk had, dat ik de overwinning op een presenteerblad kreeg van Retief,” wilde García nog kwijt. “Daar ben ik het uiteraard niet mee eens. De cijfers zijn veelzeggend: hij zette een 67 neer, maar toch beende ik hem bij.”

Met winst in de Amerikaanse Open, meer bepaald in de play-off tegen Tom Brooks, had Goosen het toernooi ook afgerond met twee bogeys. Deze keer volstond dat evenwel niet. Dankzij de overwinning klimt García naar de vijftiende plaats in de wereld, terwijl Goosen de leiding behoudt.

John Baete

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content