Nu sportevenementen, straks ook rockconcerten

Ronkende motoren, knallende champagnekurken en bezwete lichamen – dat is het werkterrein van Maris Events. Het bedrijf uit Heusden-Zolder levert logistieke en vooral technische ondersteuning aan zowat alle grote sport- evenementen over de hele wereld, zoals de Winterspelen in Turijn, het WK motorcross, Formule 1, de Ronde van Frankrijk en het WK voetbal.

Het takenpakket van Maris Events bestaat voor 90 % uit dienstverlening aan televisieploegen: stroom- en televisiedistributie, stellingbouw, geluidsinstallaties en ook de plaatsing en bekabeling van camera’s. “Geen enkel bedrijf doet hetzelfde als wij,” zegt zaakvoerder Johan Maris (39). “We bieden een totaalpakket aan. Bovendien mikken we niet op afzonderlijke evenementen. Competities zijn veel interessanter. Voor het WK motorcross of voor het Formule 1-circuit maken we sets op maat, waarmee we vervolgens de hele wereldtournee maken.” Twintig jaar geleden richtte Johan Maris al een elektriciteitsbedrijf op: Maris Electro. Een decennium later kwam hij als motorcrossliefhebber op het idee een goede geluidsinstallatie te bouwen voor het motorcrosscircuit. “We werden daarvoor niet betaald, maar we kregen wel publicitaire ruimte waarmee we sponsors aantrokken en met dat geld kon ik allerlei diensten verlenen aan de rechthouder van de motorcross.” Meteen werd Maris Events boven de doopvont gehouden. Intussen telt het bedrijf zo’n twintig werknemers. Daarnaast doet het een beroep op een veelvoud aan freelancers. “Dat kan ook niet anders. Sommige weekends hebben we 60 mensen nodig op zeventien plaatsen,” licht Maris toe. En met een bedrijfsresultaat van 29.000 euro op een brutomarge van 838.000 euro doet het bedrijf het ook financieel niet slecht.

Ook van de Ronde van Frankrijk pikt Maris een graantje mee. Drie jaar geleden liet hij een truck bouwen van dertien meter lang waarvan de helft vier meter in de lucht kan worden geduwd. Zo kan het Limburgse bedrijf een mobiele studio bouwen waarop meer te zien is dan de aanpalende camperwagen. “Speciaal, maar je moet er wel een markt voor vinden,” aldus de Limburger. En dat lijkt geen probleem: een Amerikaanse televisiezender gebruikt de vrachtwagen al tijdens de Ronde van Frankrijk. Bedoeling is de truck nu ook voor de Giro in te zetten.

Toch reiken de ambities van Maris verder dan de sportwereld. Binnen vijf jaar wil Maris Events alomtegenwoordig zijn in de wereld van de rockconcerten. En ook daar houdt Maris een troef achter de hand: bewakingscamera’s. “Op het WK worden massaal bewakingscamera’s gebruikt. Waarom zouden we dat niet introduceren in de evenementensector?”

SVo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content