Noord en West zijn in

Het is zeldzaam, maar de prijzen van nieuwbouwappartementen zijn sinds vorig jaar stabiel gebleven in Brussel.

Na de hausse in 2018 en 2019 is het aanbod aan nieuwe appartementen in Brussel onder 2000 gezakt. Dat is een normalisering, stelt het studiebureau de Crombrugghe & Partners. De gemiddelde vraagprijzen zijn al een jaar stabiel. Dat is zeldzaam op de Brusselse markt. De gemiddelde vraagprijs bedraagt nu 318.250 euro voor een gemiddelde oppervlakte van 95 vierkante meter, wat neerkomt op 3350 euro per vierkante meter. Enkel in het noorden (Ganshoren, Jette, Koekelberg, Laken, Haren, Sint-Agatha-Berchem) en het westen (Anderlecht, Vorst, Sint-Jans-Molenbeek) zakt die prijs onder 3000 euro.

Het grootste aanbod is te vinden in de regio West, ondanks een daling met 18 procent in een jaar. De aantrekkelijkheid van die gemeenten heeft te maken met het Kanaal. Een gemiddeld appartement van 95 vierkante meter krijgt een prijs van 251.750 euro per vierkante meter opgeplakt.

De regio Noordheeft een groter aanbod dankzij de herontwikkeling van Thurn & Taxis, waar een nieuwe wijk verrijst. De gemiddelde vraagprijs (2840 euro per vierkante meter ) is er sterk gestegen (+5% in een jaar, +10,5% in drie jaar).

Het aanbod in de regio Oost (Evere, Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe) is sterk toegenomen. In Zuid (Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel) en het centrum (Etterbeek, Elsene, Sint-Gillis en Sint-Joost) is het gedaald. In de regio Zuid was er een prijsstijging van 2 procent in een jaar tot 4000 euro. In het centrum kwam er in een jaar 10 procent bij door duurdere projecten.

Project in de kijker

Met SO Stockel, op de voormalige site van Sibelga in Sint-Lambrechts-Woluwe, bouwen Besix Red en Belgian Land Development een microdistrict met 138 wooneenheden, verspreid over verschillende gebouwen in een park. De oplevering is voor de zomer van 2021. De prijs van een eenslaapkamerappartement begint bij 255.000 euro, die van drieslaapkamerappartementen bij 365.000 euro.

Noord en West zijn in

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content