Nieuwe opleidingen voor professionals

De materie die in managementcursussen wordt behandeld, is zeer verscheiden. Trends selecteerde enkele originele of innoverende programma’s voor professionals.

Master in de actuariële wetenschappen (Universiteit Gent)

Actuarissen zien in de verzekeringssector toe op de solvabiliteit, rentabiliteit en technische voorzieningen of werken bij pensioenfondsen, banken, consultants en de overheid. Deze master-na-masteropleiding geeft u inzicht in de financiële processen in de verzekerings- en banksector. In samenwerking met de VUB. Voltijds of halftijds.

Prijs: 1131 euro

Taal: Nederlands

http://www.ugent.be/we/nl/onderwijs/opleidingen/masternamaster/actwe

Scenarios for the 21st Century (Flanders Business School)

Tijdens dit vierdaagse seminarie (oktober-november 2011) leert u de scenariomethode zoals beschreven in het boek Toekomstmakers toepassen in uw organisatie. De scenariomethode verlegt de focus van wat we leren uit het verleden (operationeel) naar relevante toekomstige ontwikkelingen (strategisch). Een must voor elke riskmanager en corporate strategy manager in internationale organisaties.

Prijs: 3900 euro

Taal: Nederlands en Engels

www.fbs.ac/Programs/Scenarios

Strategising for Innovation (Vlerick)

Deze zesdaagse opleiding richt zich tot executives die ecosysteeminnovatie willen gebruiken om bedrijfsgroei en vernieuwing te stimuleren. Samenwerken met andere managers en ondernemers is hierin cruciaal. Het programma zelf is een samenwerking met Judge Business School (Cambridge).

Prijs: 6945 euro (onder voorbehoud van wijziging)

Taal: Engels

www.vlerick.com/en/programmes/managprog.html

Entrepreneurial Innovation (Vlerick)

Dit programma bouwt verder op de beproefde methode van het Entrepreneurial Boot Camp. Na deze opleiding beschikken deelnemers over de vaardigheden die nodig zijn om een innovatief idee te verdedigen voor een kritisch publiek van investeerders. Deel-nemers leren om een innovatief idee om te zetten in een zakelijk voorstel.

Prijs: 7945 euro

Taal: Engels

www.vlerick.com/en/programmes/managprog.html

Strategic IP management (Vlerick)

Hoe kunt u de voordelen van intellectuele eigendom gebruiken en meerwaarde creëren? Dit vierdaagse programma leert ze correct te gebruiken zodat uw inkomsten verhogen, kosten verlagen, u kunt uitbreiden en anticiperen op verschuivingen in de markt en de technologie.

Prijs: 3945 euro

Taal: Engels

www.vlerick.com/en/programmes/managprog.html

Building Innovative Organizations (Antwerp Management School)

Tijdens zes dagen in juni introduceren internationale innovatieve denkers en experts u in de kracht van innovatie. Het programma richt zich tot leidinggevenden en reikt praktische methodes aan om innovatie in te bedden in de strategie en de organisatie.

Prijs: 4450 euro (zonder btw)

Taal: Engels

www.antwerpmanagementschool.be/BIO

Next Generation Leadership (Antwerp Management School)

In dit strategische leiderschapstraject worden de leiders van de toekomst ondersteund in hun zoektocht naar verantwoordelijk leiderschap. In viermaal drie dagen confronteren internationale docenten de midden- en seniormanagers met het effect dat veranderingen in de samenleving en de businessgemeenschap hebben op strategische keuzes en de organisatie. Deelnemers worden uitgedaagd om verder te denken dan het bekende terrein.

Prijs: 9250 euro (zonder btw), overnachtingen niet inbegrepen

Taal: Engels

www.antwerpmanagementschool.be/nextgenerationleadership

Seasonal Leadership Dialogues (Antwerp Management School)

Tijdens deze interactieve opleiding gaan gerenommeerde leiderschapsauteurs viermaal per jaar in dialoog met bedrijfsleiders, ondernemers en leidinggevenden over onderwerpen als verantwoordelijkheid, innovatie, vertrouwen en ethiek.

Prijs: 1050 euro (zonder btw) of 295 euro per dialoog

Taal: Engels

www.antwerpmanagementschool.be/leadershipdialogues

IT-organisatie en -manage-ment (Ehsal)

Tweejarig avondprogramma waarin de deelnemers tijdens het eerste jaar bijleren over IT-strategie en -organisatie, en in het tweede jaar kiezen tussen projectmanagement en corporate performance management. Het is mogelijk de opleiding in één jaar te volgen.

Prijs: nog niet bekend.

Taal: Nederlands

www.ehsal.be

Executive Programme in Retail and Distribution Management (Solvay Brussels School)

De wereld van handel en distributie evolueert voortdurend, maar had tot nu toe geen specifiek opleidingsprogramma. Daarom lanceren de Solvay Business School en Gondola een executive programma waarbij alle facetten van het vak aan bod komen, zowel de food- als de non-fooddistributie. Het programma start op 13 september en loopt over negen maanden, verdeeld over vijf sessies van drie intensieve lesdagen.

Prijs: 7850 euro

Taal: Frans, Nederlands, Engels

www.solvay.edu

Young Manager Programme (Solvay Brussels School)

Deze opleiding is bedoeld voor jonge managers die nog niet de kans hebben gehad om de essentie van het management te leren. Het programma bestaat uit vijftien lesdagen verdeeld over drie maanden. Het brengt de meest recente technieken bij.

Prijs: 6450 euro

Taal: Frans, Nederlands, Engels

www.solvay.edu

Managing Complexity in Supply Chain (Louvain School of Management)

Deze nieuwe opleidingsmodule van vijf dagen kan worden beschouwd als de perfecte aanvulling bij de supply chain master die al door de LSM word georganiseerd. De opleiding heeft als doel de professionals uit de sector (en MBA-studenten) te sensibiliseren voor de complexiteit van supply chain management. Het programma gaat onder meer dieper in op de verschillen tussen de Amerikaanse en Europese praktijken.

Prijs: 2000 euro (+ supplement voor logies, plaatsbezoeken en lunches)

Taal: Engels

Praktisch: van 4 tot 8 juli in Brussel

www.supplychainmaster.eu

Certificaat actief beheer web 2.0 (Ichec)

Sociale netwerken zijn een feit en ook daar is opleiding nodig. Dit korte programma – vijf modules verdeeld over vier maanden (‘s avonds en een aantal zaterdagen) – heeft als doel de professionals op het vlak van marketing en communicatie een aantal best practices inzake web 2.0 te tonen en de nodige tools aan te reiken, zodat ze direct operationeel zijn.

Prijs: 990 euro

Taal: Frans

www.ichec-entreprises.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content