Nieuwe mogelijkheden met Qualcomm

Het is vijf jaar geleden dat we ons nog eens waagden aan een haussecombinatie op Qualcomm. Onze analyse wees uit dat het aandeel een aankoopaanbeveling verdiende, net als vandaag. Anderzijds vermoedden we ook dat de koers nog een appelflauwte kon krijgen. Dat risico konden we afdekken met een putoptie. We hebben dat toen met succes gedaan en proberen die strategie te herhalen.

Qualcomm is de wereldleider in draadloze communicatie en speelt een hoofdrol bij de uitrol van 5G. Dat zal in de nabije toekomst veel geld in het laatje brengen. Andere bedrijven in de halfgeleidersector staan onder druk omdat ze niet voldoende capaciteit zouden hebben. Ook het aandeel van Qualcomm zit wat in het verdomhoekje, maar het wordt naar onze mening onterecht afgestraft. Het aandeel is verre van duur.

Koop 100 aandelen Qualcomm tegen 158 dollar

Wie nog geen aandelen bezit, kan nog altijd een positie nemen. Gezien de onzekere situatie en de zenuwachtige reacties op de beurzen, is het best mogelijk dat de koersen de komende maanden nog hevig op en neer bewegen. Wie zich daar ongemakkelijk bij voelt, raden we aan een put aan te schaffen.

Gekochte put

Koop 1 put Qualcomm oktober met uitoefenprijs 155 dollar @ 15,14 dollar

Mocht het de komende maanden toch niet te best gaan met de aandelenkoers, dan zal dit verkoopcontract de positie beschermen tot 21 oktober. Er ligt een stevige steun onder de koers rond 123 dollar. Tegen die koers is deze put intrinsiek 32 dollar waard. We kunnen de aandelen verkopen tegen 155 dollar. Dat dekt het verlies op de aandelen. Als het wel de verwachte kant opgaat, kan dit contract waardeloos worden. Maar in dat geval zijn onze aandelen een heel stuk meer waard.

Voor wie zuiver met opties wil werken, wijzen we op de mogelijkheid van geschreven puts. Daarmee kunt u aandelen van Qualcomm bij een koersdaling goedkoper verwerven dan vandaag op de beurs. Stijgt de aandelenkoers, dan behoudt u de ontvangen putpremie.

Geschreven put

Schrijf de put Qualcomm juli met uitoefenprijs 160 dollar @ 15,05 dollar

De premie van 1.505 dollar (15,05 x 100) is fors voor dit contract. Als de aandelenkoers boven 160 dollar stijgt, behoudt u de premie. U kunt pas gedwongen worden de aandelen te kopen, als de koers onder 160 dollar zakt. Dan zult u slechts 144,95 dollar (160 – 15,05) per aandeel Qualcomm betalen. Dat is 10 procent onder de huidige koers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content