Nieuwe chef ***

Brussel mag dan wel de Europese hoofdstad zijn, het aanbod aan knusse bistro’s waar je op niveau kan tafelen, is beperkt. Ontspannen lekker eten kan in: De La Vigne à L’Assiette (Lange Haagstraat 51, 1000 Brussel, tel.: 02 647 68 03), Orphyse Chaussette (Charles Hanssensstraat 5, 1000 Brussel, tel.: 02 502 75 81), Senza Nome (Koninklijke Sinte-Mariastraat 22, 1030 Brussel, tel.: 02 223 16 17, www.senzanome.be) en Le Pigeon Noir (Geleytsbeekstraat 2, 1180 Brussel, tel.: 02 375 23 74,www.lepigeonnoir.be).

Ook Le Bistrot du Mail wist zich een plaatsje te verwerven in dit lijstje. De zaak werd zo’n drie jaar geleden overgenomen door Stéphanie Lefèvre uit Namen en Lionel Verjans uit Charleroi, wist een Michelinster te verwerven en heeft sinds kort een nieuwe chef-kok. Damien Bouchery is zijn naam, Frans is zijn nationaliteit en bereidingen met vis en producten uit Zuidwest-Frankrijk zijn troef.

Le Bistrot du Mail heeft een warme, hedendaagse inrichting en slechts 24 plaatsen. Bediening en spijskaart zijn in het Frans.

Wij proefden van ‘heruitgevonden’ zuurkool met mosselen en algen en een hartige schaaldierensaus als amuse-bouche. Voorgerechten waren: een smakelijke bereiding van linzen met kreeft en spek (22 euro) en tartaar van rauwe makreel met anijssmaak, koekje van boekweit, een lepeltje kweekkaviaar en sorbet van granny-smithappel (26 euro).

Hoofdgerechten waren: gebakken gestreepte zeebarbeel van eerste kwaliteit met het parfum van saffraan en vergezeld van zeekraal en een lichte rouille (32 euro) en gegrilde filet van Salersrund met een minder geslaagde guacamole van algen en stekelzwam met dragon (30 euro). Als nagerecht kregen we reine-claude- en mirabelpruimen met vanillesiroop en quenelle van pure chocolade (12 euro).

Damien Bouchery brengt persoonlijke bereidingen op basis van eersteklas producten. De combinaties zijn soms wat wild. De gehanteerde prijzen manen aan om kritisch te zijn.

Le Bistrot du Mail

Maliestraat 81

1050 Brussel

Tel.: 02 539 06 97

www.bistrotdumail.be

Lunch 25 en 29 euro, menu 75 euro

Parkeerwachter voor de deur

Zaterdagmiddag, zondag en maandag gesloten

Kader: intiem en elegant

Onthaal en bediening: vriendelijk, maar uitsluitend in het Frans

Keuken: persoonlijke, Frans georiënteerde bereidingen met wilde combinaties

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content