Nieuw bloed in oud restaurant

Pieter Van Doveren

Oudere sinjoren met geld kennen Ter Vennen van bruiloften en feesten. Het restaurant bestaat 37 jaar en staat bekend voor de klassieke keuken met stijlvolle ontvangst, maar was met de klanten aan het wegdeemsteren. Bart Claessens (38) maakte die evolutie van dichtbij mee vanuit zijn cateringbedrijf Silverspoon op 900 meter van Ter Vennen. Hij kon het etablissement overnemen en blaast het nieuw leven in.

Ter Vennen heeft potentieel. Voor het diner in de week wordt op bedrijven gemikt en is de snelle lunch van 25 euro een troef. ‘s Avonds en in het weekend is het aan een meer heterogeen publiek met geld. Ter Vennen heeft naast een ruime eetzaal ook private dining rooms. Claessens wil voort op de oude leest en voert de veranderingen geleidelijk door. Hij behield het ouderwetse meubilair en het witte linnen op de tafels. De oude schilderijen werden wel vervangen door moderne kunst en aan de voorkant kwam een mooi terras.

In de eetzaal staat Mohammed Slassi, die velen kennen van Table d’Anvers en National. De keuken staat onder leiding van de 24-jarige Stefanie Haaren. Zij werkte zes jaar in Ter Vennen en kookt klassiek met een voorzichtige moderne twist. Wij kwamen ‘s avonds en moesten bellen om binnen te kunnen. De gesloten deur is het gevolg van twee raids. De spijskaart gaat van kaaskroket tot pomme moscovite. Onze keuze ging naar gemarineerde en in doek gegaarde foie gras van prima kwaliteit, stijlvol opgediend met julienne van granny smith, gekonfijte gember en getoast rozijnenbrood (21 euro) en kort gebakken coquilles met weinig smaak – dat betekent Canadees uit blik – opgediend met risotto van morieljes en weinig passende crème van zoete aardappel (21 euro). Hoofdgerechten waren: steak tartare van handgesneden rundvlees met klassieke condimenten, vers gedraaide mayo en eersteklas frieten (27 euro) en een nostalgische vol-au-vent gevuld met Kalmthoutse hoevekip, kalfszwezerik, Parijse champignons en beukenzwammetjes (22 euro). Afsluiten deden wij al even klassiek met een lekkere dame blanche van vers gedraaid ijs met chocoladesaus en geslagen room. Ook daar was niets fouts aan.

PIETER VAN DOVEREN

Restaurant Ter Vennen

Merksemsebaan 278

2110 Wijnegem

Tel. 03 326 20 60

Maandag en dinsdag gesloten (in de nabije toekomst zeven dagen op zeven geopend)

Kader: in gedistingeerde hoevestijl

Onthaal en bediening: door jonge mensen

Keuken: klassiekers op het podium

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content