NIET TE VLOEREN

Een gamma van bijna 400 soorten natuurlijk parket, exclusiviteitscontracten met de grootste parketfabrikanten en een voorraad van 40.000 vierkante meter : Raekelboom wil een referentie zijn.

“De grootste specialist van België in traditioneel en modern parket, het ruimste gamma kwaliteitsproducten, de beste prijs-kwaliteitverhouding, een grote voorraad, als eerste nieuwigheden lanceren, de beste dienst-na-verkoop, de meest volledige showroom van België…”

Het zijn maar enkele punten uit de commerciële politiek die de Brusselse onderneming Raekelboom voert. Te gulzig ? Die indruk kan je na deze opsomming wel krijgen. Maar gedelegeerd bestuurder Roger Raekelboom zit al dertig jaar in het vak en hij is er de man niet naar om “grotere ogen dan zijn maag” te hebben. Raekelboom, die in het begin van de jaren ’60 zelf legger was van allerlei soorten vloerbedekking, is erin geslaagd juiste keuzes te maken om uiteindelijk te geraken waar hij nu is : 34 jaar na de oprichting van de nv Raekelboom, bezit de onderneming exclusiviteitscontracten met de grootste parketfabrikanten ; zij biedt een gamma van bijna 400 soorten natuurlijk parket, stelt 25 personen tewerk en haalt dit jaar een omzetcijfer van ongeveer 400 miljoen frank (na een lichte daling in 1994 en 1995).

“Ons succes danken we aan de keuze die we bieden,” zegt Yves Sottiaux, commercieel directeur van de onderneming en schoonzoon van de oprichter. “Wij reizen geregeld de wereld af om de fabrikanten persoonlijk te bezoeken, om hun producten te leren kennen en de kwaliteit te kiezen. Wij wisselen ook vaak informatie uit met buitenlandse firma’s die in dezelfde sector zitten. Als een nieuwe fabrikant op de Belgische markt wil komen, stelt hij zijn producten vaak eerst aan ons voor.”

Maar deze bevoorrechte positie op de markt heeft ook een schaduwzijde : “Het voorraadbeheer is zeer moeilijk, omdat we een grote waaier van producten aanbieden. En zelfs met een stock van 40.000 vierkante meter verschillende soorten parket, zijn er toch nog altijd klanten die vinden dat ons aanbod te beperkt is !”

“Het komt erop aan om op korte termijn stand te houden en op lange termijn voorbereid te zijn,” vindt Roger Raekelboom. Eén van de belangrijke elementen daarin is de dienstverlening. Yves Sottiaux : “Zo hebben we onlangs een moderne vergaderzaal ingericht waar we onze klanten kunnen opleiden en inlichten over technieken en nieuwe producten.” Daarnaast zoekt Raekelboom ook op commercieel vlak nieuwe mogelijkheden. “Zo werken we sinds kort samen met een onderneming die ons introduceert bij architecten die belangstelling kunnen hebben voor onze producten,” besluit de gedelegeerd bestuurder.

ROGER RAEKELBOOM EN YVES SOTTIAUX (RAEKELBOOM) 34 jaar na de oprichting bezit Raekelboom exclusiviteitscontracten met zowat alle grote parketfabrikanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content