Niet elke Fortis-gedupeerde krijgt geraamde schikking

Ageas, de erfopvolger van de bank-verzekeraar Fortis, betaalt de komende weken en maanden het saldo van de schikking uit. “Het einde is in zicht”, meent Hans De Cuyper, de CEO van Ageas. “We willen de 279.000 claimanten bedanken voor hun geduld.” Het was wachten op de afhandeling van de laatste dossiers om te weten hoeveel geld voor elke gedupeerde in de “gesloten enveloppe van 1,3 miljard euro” zou zitten.

Wie voor 31 december 2018 een claim indiende, kreeg al een voorschot van 70 procent van het geraamde schikkingsbedrag. “Sommige claimanten zullen teleurgesteld zijn, ondanks onze waarschuwingen, dat er nog maar 0 euro of een beperkt bedrag bij komt”, stelt De Cuyper. Niet elk type Fortis-belegger leed even hard onder de misleiding. Daarom werd voor de vergoedingen een verschil gemaakt tussen de kopers en de houders, en ook tussen mensen die zich al dan niet hebben aangesloten bij een belangenorganisatie die naar de rechter was gestapt.

Elk type kreeg vooraf een deel van het grote budget toebedeeld. Het was een beetje gokken hoeveel beleggers zouden komen aankloppen. Voor bepaalde types werd de hoeveelheid claimanten onderschat en ligt de definitieve schikking lager dan geraamd. Op de website forsettlement.com kunnen de betrokken beleggers meer informatie vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content