NETWERKING

Eric Pompen Eric Pompen is redacteur van Moneytalk

NUTTIGE RELATIES.

De financiële kennis van Johan Willemen heeft bij de overname van Franki een belangrijke rol gespeeld. Na zijn studies van burgerlijk ingenieur bouwkunde aan de KU Leuven volgde de gedelegeerd bestuurder van het bouwbedrijf Van Poppel het junior managementprogramma aan de Gentse Vlerick-school. Daar ontluikte zijn liefde voor informatica en het cijferwerk.

Willemen: “Zo startte ik in 1972 een klein softwarebureau – Softconstruct – op, dat een informaticapakket voor advocaten ontwikkelde. Nog altijd doe ik de boekhouding van die Antwerpse vennootschap zelf, inclusief het intikken van de facturen. Je leert er enorm veel van. Ook mijn ervaring als consulair rechter in Mechelen brengt mij veel inzicht bij in het lezen van balansen.”

Als ondernemer heeft Willemen altijd veel tijd en inspanningen aan netwerking besteed. Dat is zijn grote kracht, aldus een anonieme zegsman uit de sector. Als kleinzoon van Paul Willemen – ex-voorzitter van de Nationale Confederatie van de Bouwnijverheid (NCB) – zag hij vlug het belang van de beroepsverenigingen in. Zelf is hij actief in de plaatselijke afdeling van de Kamer van Koophandel. Vijf jaar lang – tot februari 1998 – was Willemen voorzitter van de Syndicale Kamer voor de Bouwnijverheid van Mechelen en Omstreken. Ook zetelt hij in de Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA) en de Nationale Confederatie van de Bouwnijverheid (NCB). Deze mandaten leveren hem veel nuttige contacten en relaties op.

Al zeven jaar lang besteedt hij elke maandagavond als ondervoorzitter aan de bestuursvergaderingen van KV Mechelen. Willemen: “Hoewel ik geen fervente voetbalsupporter ben, doe ik deze taak graag als ontspanning. Je kan onmogelijk zeven dagen op zeven met je werk bezig zijn. Bovendien word je er geconfronteerd met alle aspecten van de samenleving. Het blijft evenwel een moeilijke opdracht. Voetbal is zeer subjectief en bijna niet te managen. Kijk maar naar het roemrijke Anderlecht, dat er ondanks alle inspanningen niet in slaagt om goede resultaten neer te zetten. In Mechelen zijn wij zelf nog niet uit de penarie. Maar wanneer ik eenmaal een verantwoordelijkheid aanvaard, wil ik die ook tot een goed einde brengen. Ik kan er momenteel nog niet met een gerust gemoed afstand van doen. Maar Franki zal van nu af aan wel praktisch al mijn aandacht vergen.”

ERIC POMPEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content