Natuurlijk in Ierland

Trends bezoekt elke maand de businessclasslounge van een vervoersmaatschappij. Waar ligt de lounge, voor wie is hij toegankelijk en wat zijn de faciliteiten. Deze maand de businessclasslounge van Aer Lingus in Dublin.

De businessclasslounge van de Ierse luchtvaartmaatschappij Aer Lingus in Dublin is licht, luchtig en rustig. Hij beperkt zich tot de essentie, maar doet dat wel met natuurlijke flair.

WAAR?

Dublin International Airport, terminal 2, de thuisbasis voor de Europese vluchten van Aer Lingus. Loop door de paspoortcontrole en ‘The Loop’, het shoppingdeel van de terminal, hou links en neem de lift naar de eerste verdieping. De Aer Lingus Golden Circle Lounge is open van 4.45 tot 21 uur. De Ieren gaan blijkbaar vroeg slapen.

VOOR WIE?

De lounge is toegankelijk voor wie een Aer Lingus-ticket in businessclass heeft of lid is van de Gold Circle, het frequent flyer-programma van Aer Lingus. Wie in economy reist en toch in de lounge wil, kan bij het boeken van zijn ticket een voucher bestellen of kan aan de receptie van de lounge een voucher kopen voor 25 euro.

INFRASTRUCTUUR

De lounge baadt in het zonlicht met ramen tot aan de grond en een fijn uitzicht op de vliegtuigen die aan de gates ernaast geparkeerd staan.

De lounge is over twee verdiepingen verspreid. Op de eerste verdieping staan zeteltjes in grijs en blauw en groen. Hier vind je ook de toiletten met badproducten van L’Occitane.

Op de tweede verdieping kom je in de ‘quiet zone‘, met mooi ontworpen relaxfauteuils. Hier staan ook twee douches.

Langs een granietstenen muur sijpelt een ‘watervalletje’: het water loopt er over de namen van bekende Ieren, gaande van schrijver James Joyce tot Mary Robinson, de eerste vrouwelijke president van het land. Dat water zorgt meteen voor een ‘natuurtouch’ in de lounge.

AANBOD

Het aanbod is wat je van een businessclasslounge mag verwachten. Drankjes, koude hapjes, kranten en magazines, en dat alles in een rustige sfeer, weg van de hectiek die rondom de lounge heerst. En ja, je kunt hier Guinness drinken, al is het jammer dat die laatste Guinness voor het opstijgen uit blik komt en niet getapt wordt.

De rustige zone op de tweede verdieping is de favoriet. Er zit weinig volk, het is er licht én je hebt er het drink- en eetaanbod dat ook op de eerste verdieping aanwezig is.

Wat opvalt, is dat de lounge erg klein is. Hoewel het er tijdens ons bezoek helemaal niet druk was, vragen we ons af hoe de lounge eruitziet tijdens spitsuren.

ZAKELIJK

De lounge biedt gratis draadloos internet en heeft afgezonderde werkplaatsen waar je je laptop kunt aansluiten. Maar er is geen vergaderzaal. Hier en daar heb je wel laadpunten voor je laptop of je telefoon. Zakelijk is het aanbod eerder beperkt.

AART DE ZITTER, FOTOGRAFIE THOMAS DE BOEVER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content