Naar de kapper voor een drankje

Net voor de jaarovergang lanceerde Carlsberg Importers, waarvan de meerderheid van de aandelen in handen is van de Brusselse familie Haelterman, een nieuw wellnessdrankje dat de naam Tao meekreeg. “Behalve in de import van luxebieren willen wij ook actief zijn in andere topsegmenten van de drankenmarkt,” zegt gedelegeerd bestuurder Paul Haelterman. Eerder lanceerde het bedrijf al Ramlösa, een mineraalwater in blauwe flessen.

Carlsberg Importers had anderhalf jaar nodig om het nieuwe product te ontwikkelen en trok daarvoor een half miljoen euro uit, exclusief de mediacampagne die nog eens 1 miljoen euro extra kost. Het bedrijf kreeg bij de ontwikkeling steun van consultant Guy Opheide, die eerder in dienst was van onder meer Piper-Heidsieck. “Jaarlijks gaan de functionele dranken er op vooruit,” constateert Opheide. “Toch is er een verschil naargelang het segment. Zo stagneert de verkoop van sportdranken terwijl de energiedranken sterk blijven groeien. Daarnaast ontstaat er nu dus een derde segment dat uit de VS komt overgewaaid: de wellnessdranken. De consument wil graag iets drinken dat goed smaakt en dat ook goed doet. Met Tao willen we op die trend inspelen.”

Onder het merk Tao vallen er twee verschillende producten: Health & Energy en Youth & Vitality. “Het eerste richt zich op zakenmensen, studenten en chauffeurs,” legt Opheide uit. Een doelgroep die verrassend veel op die van al bestaande producten als Red Bull (van Jet Import) en Nalu (van Coca-Cola Belgium) lijkt. Toch ziet Opheide belangrijke verschillen: “In tegenstelling tot Red Bull bevat Tao geen geraffineerde suiker die insulinepieken veroorzaakt. Ook ligt het cafeïnegehalte veel lager. Nalu speelt dan weer in op een andere categorie, want dat is niet meer dan een licht verbeterde softdrink.”

Het tweede product, Youth & Health, zou het immuunsysteem van de mens moeten beschermen. Het is bedoeld voor een publiek dat veel met zijn uiterlijk bezig is en het moe is alleen water te drinken. Behalve in de klassieke distributie zullen de producten ook in fitnesscentra, schoonheidsinstituten, kapperszaken, gemakswinkels en benzinestations te vinden zijn. Opheide: ,,Het product onderscheidt zich door zijn smaak. Laat je het de mensen proeven, dan verkoopt het vanzelf.”

Ad van Poppel [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content