Hotels in het hartje van Brussel waar men goed slaapt en bovendien geniet van verzorgd eten, zijn zeldzaam. Relatief nieuw is het vooraanstaande Pillows- hotel met The Living Resto & Wine Bar. Het intieme restaurant met een tiental tafels bevindt zich in de open inkomhal van het hotel, waar je een zicht hebt op het komen en gaan van de hotelgasten. De chef, Trung Hoang-Dat, werkte eerder in toprestaurants, zoals Alain Ducasse in Londen, La Duree in Izegem en Va ...

Hotels in het hartje van Brussel waar men goed slaapt en bovendien geniet van verzorgd eten, zijn zeldzaam. Relatief nieuw is het vooraanstaande Pillows- hotel met The Living Resto & Wine Bar. Het intieme restaurant met een tiental tafels bevindt zich in de open inkomhal van het hotel, waar je een zicht hebt op het komen en gaan van de hotelgasten. De chef, Trung Hoang-Dat, werkte eerder in toprestaurants, zoals Alain Ducasse in Londen, La Duree in Izegem en Va Doux Vent in Brussel. De kok is vastberaden The Living op de kaart te zetten. Dat schijnt hem te lukken. Guy Verhofstadt, van wie bekend is dat hij weet wat lekker is, kwam al twee keer op bezoek. Gault&Millau trakteerde het eethuis op een score van 13/20. Toch zou de hoteldirectie het Trung Hoang-Dat makkelijker maken door zaalpersoneel aan te nemen dat ook Nederlands spreekt, en te voorzien in een in het Nederlands opgestelde kaart. De Engelstalige kaart biedt keuze uit een elftal gevarieerde gerechten in klein formaat, die ook in vegetarische versie beschikbaar zijn. De prijzen variëren van 11 tot 14 euro. Voor 45 euro mag men vier gerechten uitkiezen. Wie meer wil proeven, betaalt 10 euro per gerecht meer. De kans is groot dat u dat wilt, want alle gerechten zijn niet alleen mooi maar ook lekker. De kaart vermeldt ook twee signatuurgerechten: tom kha gai kokossoep (12 euro) en gravlax (13 euro). Wij kwamen met zijn tweeën en kozen zelf onze gerechtjes: makreel met erwtjes, bergamot en komkommer (13 euro), schelpjes met ravioli met vulling en crumble van hazelnoten en waterkers (14 euro), ossenstaart met knolselder, pareluitjes en getoaste amandelen (13 euro), wat te droog gebakken lamszadel met boekweit, erwtjes en wilde look (13 euro), duif met paddenstoelen, rode kool, bramen en rabarber (14 euro) en, om af te sluiten, chocoladesteen met chocoladeparfait, karamel en pijnpitten (11 euro) en ijs van citroen op stok onder een dikke korst van chocolade en koekcrumble (11 euro). De lichte bereidingen van Trung Hoang-Dat zijn persoonlijk en weten te verrassen en te verleiden door presentatie en smaak.