Moeilijke opdracht voor de nieuwe koffiedame

Véronique Hombroekx moet ervoor zorgen dat Douwe Egberts goede resultaten blijft neerzetten.

Dat een vrouw een andere vrouw opvolgt aan de top van een groot bedrijf is in ons land nog niet zo vaak gezien. Op 1 juni wordt Véronique Hombroekx de nieuwe algemeen directeur bij Douwe Egberts België. Ze treedt in de voetsporen van Marleen Vaesen, die voor haar prestaties beloond werd met een promotie naar een internationaal niveau in de groep. Geen makkelijke opdracht voor Hombroekx, want ondanks een stagnerende koffiemarkt zette Douwe Egberts de voorbije jaren toch mooie groeicijfers neer. “Ik wil voortbouwen op de successen,” zegt de jonge veertiger. “Van Senseo hebben we het laatste nog niet gezien. Bovendien hebben we nog innovaties in de pijplijn zitten.”

Douwe Egberts doet overigens veel meer dan koffie branden en verkopen. Het is uitgegroeid tot een merkenbedrijf dat naast koffie (Douwe Egberts, Jacqmotte en Zwarte Kat) ook thee ( Pickwick) en borrelnootjes ( Duyvis) in de markt zet. Vroeger hoorden daar ook zoetstoffen ( Natrena) en gebak ( Brownies) bij, maar die activiteiten werden de voorbije jaren afgestoten. De lancering van die productgroep was overigens het eerste project van Hombroekx bij het bedrijf in Grimbergen. Voordien was de licentiate in de voedingswetenschappen ( UCL) dertien jaar lang aan de slag bij distributieholding GIB. Daar leerde ze alle hoekjes van het bedrijf kennen en deed ze ervaring op in uiteenlopende domeinen als kwaliteitscontrole, aankoop en logistiek. In 1997 kreeg Hombroekx, die een Franstalige opvoeding kreeg maar perfect Nederlands spreekt, het aanbod van Sara Lee om voor Douwe Egberts te gaan werken.

Véronique Hombroekx vindt het leuk om in een vrouwvriendelijk bedrijf te werken. “Naast flexibele werkuren genieten we in ons bedrijf ook van een aantal extra diensten, zoals stomerij en fitness. ‘s Avonds kunnen we langs de keuken lopen om onze gereserveerde dagschotel op te pikken. Voorts krijgt elke medewerker een aantal excuse me-tickets waarmee hij afwezig mag blijven wanneer er zich dringende familiale problemen voordoen.”

D.V.T.

“We hebben nog innovaties in de pijplijn zitten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content