MOBIELE BELG

Internationaal starten, om steeds meer en intensiever in eigen land te werken. Zo omschrijf je best de carrière van Bart Beckers, sinds één september de algemeen directeur van Lease Concept België. Lease Concept is een 100 %-dochter van de ABN-AMRO Lease Holding, de naar eigen zeggen Europese marktleider op het gebied van verhuur op lange termijn. Lease Concept is de nummer tien in België, heeft een vloot van meer dan 2000 wagens en een portefeuille van 1,2 miljard frank. Lease Concept is een zuster van de Belgische nummer één, Lease Plan. “Lease Plan werkt met grotere bedrijven en een open calculatiesysteem. Lease Concept heeft vooral middelgrote bedrijven en een gesloten calculatie,” verklaart Bart Beckers de verschillen. “De gesloten calculatie krijgt meer en meer succes. We willen ons op dat vlak meer profileren,” ontvouwt de algemeen directeur alvast een deel van zijn strategie. “De marktgroei in de sector op jaarbasis bedraagt 4 %. Wij willen minstens het dubbele. Niet alleen door klanten weg te nemen van de concurrenten, want heel wat bedrijven betalen het wagenpark nog door eigen financiering.”

Bart Beckers zwaait in 1984 af als tolk Engels-Spaans in het Brusselse Vlekho. De volgende drie jaar koppelt hij een zelfstandige praktijk als tolk aan bijkomende studies handels- en consulaire wetenschappen. Zijn eerste vaste baan vindt hij bij Sabena. Na een stage in Londen, wordt hij commercieel en operationeel directeur voor de luchtvaartmaatschappij in Manchester. In 1992 wordt hij marketing manager voor Engeland en Ierland, met standplaats in Londen. Dat blijft hij anderhalf jaar. “Maar Sabena beleefde toen een crisisperiode. Ik kreeg de kans om bij Hertz aan de slag te gaan.”

Niet alleen professionele redenen gaven aanleiding tot het vertrek uit Londen. Op sociaal vlak verliep de integratie erg moeizaam. “Londen is een enorme markt, met zeer grote en snelle evoluties, die ik hier zeer goed heb kunnen gebruiken. Maar op menselijk vlak scoort België beter. Dit land leer je pas appreciëren als je er niet meer woont.”

En dus verhuist Bart Beckers in oktober 1993 naar Brussel en wordt sales- en marketingdirecteur voor de Belux bij Hertz. Hij verzorgt er de kortetermijnverhuur, meestal voor internationale klanten. Bij Lease Concept wordt dat internationaal aspect veel minder belangrijk. “Maar finaal komt het steeds op hetzelfde neer : toegevoegde waarde creëren ten dienste van de klant.”

De 32-jarige Bart Beckers is twee jaar getrouwd, de vrije tijd wordt voornamelijk besteed aan diverse sporten : tennis, golfen, squash, zeilen, skiën. En binnenkort ook aan het eerste kind, dat op komst is.

BART BECKERS (LEASE CONCEPT) Finaal komt het steeds op hetzelfde neer : toegevoegde waarde creëren ten dienste van de klant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content