Mo Vandenberghe

Medebeheerder Philippe Vandenberg Foundation

Welke bijdrage leverde de Philippe Vandenberg Foundation aan de expo in Kunsthalle Hamburg?

“Samen met mijn broer en mijn zus vertegenwoordig ik de estate van mijn vader, de kunstenaar Philippe Vandenberg. We hielpen de expo mee opzetten. De curator, Brigitte Kölle, kwam regelmatig naar mijn vaders atelier in Molenbeek, waar alle werken nog staan en de stichting is gevestigd. Wij bieden een platform aan, waarbinnen curatoren kunnen werken. Zo komt er in 2020 een grote expo in BOZAR in Brussel. Voor commerciële samenwerkingen hebben we een partnerschap met Galerie Hauser & Wirth.”

Wat is de rode draad in de selectie?

“Vanaf 1995 maakte mijn vader werken waarvoor hij oudere kunstwerken vernietigde. Vandaar de titel ‘Kamikaze’: het gaat over destructie als creatieve motor voor de genese van nieuw werk.”

Hoe gaat de familie om met dat soort projecten?

“De expo in Hamburg is de grootste tentoonstelling die over mijn vaders werk is georganiseerd. We zijn drie jaar bezig met dat project. Mijn broer maakte een film van 16 minuten. Ik ben architect en ontwerper. Voor de expo heb ik een tafel getekend, waarop 42 tekeningen getoond worden. De Kunsthalle heeft dat meubel aangekocht, naast vier schilderijen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content