Mivis zit goed in zijn vel

CHRISTOPHER MIVIS "Hij zit in een uitstekende dynamiek, zowel technisch als mentaal." © Getty Images

Onze landgenoot Christopher Mivis lijkt een tweede jeugd te hebben gevonden. Op zijn 33ste maakt hij een sterke seizoensstart in de Challenge Tour, de tweede afdeling van de Europese golfsport. In de eerste toernooien van het jaar, die in Zuid-Afrika werden gespeeld, werd hij twee keer tweede en liet hij zien dat hij hoger kan mikken. “Hij zit in een uitstekende dynamiek, zowel technisch als mentaal”, zegt zijn coach Bart Bollen. “Hij speelt met veel zelfvertrouwen. Christopher is al tien jaar prof. Als hij de stap naar het hoogste Europese niveau wil zetten, is het dit jaar of nooit. Hij beseft dat hij geen steken meer mag laten vallen.”

Als kind liet Mivis al zien dat hij een toptalent was. Hij begon te golfen op zijn twaalfde op de fairways van Avernas, waar hij heen trok met zijn grootvader. Daarna werd hij opgeleid bij de Millennium, ging hij naar de Topsportschool in Hasselt en begon hij aan het grote avontuur. “Hij was beter dan Thomas Pieters, met wie hij geregeld trainde”, zegt Bart Bollen. “Maar zijn progressie werd afgeremd door groeiproblemen. Hij was heel mager als adolescent, en fysiek heel fragiel.”

Na zijn overtap naar de profs in 2012 presteerde de Limburger lang heel wisselvallig. Pas nu lijkt zijn profcarrière echt van de grond te komen. “Hij speelt duidelijk op een hoger niveau”, ziet Bollen. “Dankzij veel hard werk is hij heel atletisch geworden. De steun van nieuwe sponsors heeft hem financieel gerustgesteld. Christopher is een veel completere speler geworden. Ik zag hem zelden zo goed in zijn vel zitten. Hij is helemaal opengebloeid.”

Om toegang af te dwingen tot de DP World Tour (de vroegere Europese Tour) moet Mivis het jaar afsluiten in de top twintig van de Challenge Tour. “Hij heeft in dit seizoensbegin bewezen dat hij die uitdaging aankan”, vervolgt Bollen. “Speltechnisch wordt hij almaar completer. Hij heeft al heel wat ervaring en de aanwezigheid van een voltijdse caddie maakt het mogelijk om ook strategisch te groeien.”

Na tien aarzelende jaren lijkt Christopher Mivis eindelijk op de goede weg. Normaal krijgt hij een wildcard voor de Soudal Open (DP World Tour), die van 12 tot 15 mei wordt gespeeld op het terrein van zijn club, de Rinkven International.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content