Mister tevreden klant

Mister Genius heeft zich sinds 2008 snel ontwikkeld in computerdepannage voor particulieren en kmo’s in Brussel.

In een paar jaar tijd heeft Mister Genius, dat aanvankelijk PC Genius heette, zich ontpopt als een van de referentiespelers voor de reparatie van pc’s, tablets, smartphones, printers, spelconsoles, enzovoort.

“De informatica evolueert voortdurend”, zegt operationeel directeur Johan Vincent. “Wat vandaag geldt, is morgen misschien niet meer van toepassing. Om aan die evolutie het hoofd te bieden, zorgen we ervoor dat onze medewerkers constant bijgeschoold worden. De meesten onder hen hebben geen kwalificaties, maar dat wil niet zeggen dat ze geen capaciteiten hebben. Integendeel.” Mister Genius telt acht vestigingen in Brussel en omgeving. Het bedrijf heeft 25 mensen in dienst met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar.

Voorrang aan dienstverlening

“Wat ons eveneens onderscheidt op de markt, is dat wij voorrang geven aan dienstverlening en niet aan verkoop”, merkt commercieel directeur Jérôme Paquot op. “Onze slogan is dan ook: er is altijd een oplossing. In elk geval doen we er alles aan om de klant te helpen. Naast het technische aspect, dat uiteraard belangrijk is, is klantentevredenheid voor ons prioritair. Wij trachten dan ook aan de specifieke behoeften van de klanten tegemoet te komen. Naast onze teams, doen we ook een beroep op partners om zo een groter pallet van diensten te kunnen aanbieden.”

In het begin focuste Mister Genius op particulieren, maar al snel merkten de initiatiefnemers dat ook heel wat zelfstandigen en ondernemingen een beroep deden op hun diensten. In 2011 besloten ze een specifiek businessaanbod uit te bouwen. “We mikken op de kleinere ondernemingen, die geen echte IT-manager in huis te hebben”, zegt Paquot nog. Mister Genius heeft een bestand van 200 professionele klanten opgebouwd, waarvan twee derde in Brussel en een derde in de rest van het land en zelfs in het buitenland. Een aanzienlijk deel van de interventies kan vanop afstand uitgevoerd worden.

Mister Genius zette sinds zijn oprichting een gestage groei van zijn omzet neer. Die steeg van 860.000 euro in 2009 tot 2 miljoen in 2013. Dit jaar verwacht de Brusselse onderneming 2,5 miljoen euro. Midden december opent ze haar negende verkooppunt in Waterloo. Dat is een eerste stap naar verdere expansie in Vlaanderen en Wallonië, die vooral via franchising moet gebeuren.

GUY VAN DEN NOORTGATE

“In elk geval doen we er alles aan om de klant te helpen”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content