Minder putts

Op de Amerikaanse Teardrop Tour hoeft Didier De Vooght zich niet veel zorgen te maken.

De overgang van januari naar februari is heel rustig verlopen in de kleine, Belgische golfkolonie in Florida. Niet dat ze nu allemaal op hun lauweren rusten, nadat Didier de Vooght het afgelopen weekend een schitterende vijfde plaats behaalde. Neen, het heeft meer te maken met de groots opgezette commerciële beurs, de Orlando Golf Show, die daar werd georganiseerd. “We hebben besloten om het even wat rustiger aan te doen”, stelt Didier in een telefonisch gesprek. “We zijn een kijkje gaan nemen in de Universal Studios en zijn natuurlijk nog naar de Golf Show geweest. Het was heel interessant, toch heb ik er geen nieuwe ideeën opgedaan. Een jaar geleden heb ik me in de professionele golfwereld gestort en dat zal niet veranderen. De tournee in Florida doet me ongelooflijk goed. Bij de Tear Drop Tour heerst echt een sfeer van fair-play.”

In januari had De Vooght drie cuts gemist en een mooie vijfde plaats behaald, maar dat was te weinig om zijn kosten eruit te halen. Aan het eind van de twee maanden competitie hoopt hij daar wel in geslaagd te zijn. Intussen neemt hij zoveel mogelijk aan tornooien deel. “In België zou ik alleen maar aan het spelen zijn. Ik kon gewoon niet anders dan naar Florida gaan.”

Vandaag verlangt Didier De Vooght nog maar naar één ding: minder putts. Zijn spelniveau is goed, hij moet gewoon scoren. “Eén birdie per achttien holes is niet genoeg,” stelt hij. “Om een goede plaats in het klassement te veroveren, zijn er minstens vier per tour nodig. Helaas gaat het putten niet zo goed op dit moment. Ik doe 33 putts per tour en dat is te veel.”

Voor dit seizoen is zijn doelstelling zeer eenvoudig: hij wil gewoon vooruitgaan. Vorig jaar, tijdens mijn eerste (halve) seizoen bij de profs, speelde hij vier grote tornooien op de European Tour en drie op de Challenge Tour. Dat moet verbeteren, zowel wat betreft het aantal wedstrijden als wat betreft de resultaten. “Ik heb nu natuurlijk geen kaart voor de Challenge Tour, maar ik vertrouw erop dat mijn IMG-agent ervoor zal zorgen dat ik genoeg tornooien kan spelen en vooruitgang kan boeken. Vanaf maart speel ik weer in Europa en ik reken erop dat ik aan een stuk of vijftien Europese tornooien zal kunnen deelnemen.”

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content