Met de Stones op de planken

Melanie De Vrieze Freelance

Bull’s Place heeft al talrijke beroemdheden over de vloer gehad. Niet hun eigen vloer, maar het podium dat de firma voor grote concerten in elkaar timmert.

M arc Cools startte in 1995 met de taverne Bull’s Place, waar een vast podium en livemuziek de vaste ingrediënten waren. Na drie jaar wou de zaakvoerder zich alleen nog bezighouden met de technische kant van muziek. Hij behield de naam van zijn bedrijf, maar specialiseerde zich vanaf 1998 in het leveren van personeel voor theater, evenementen en concerten. De roadies van Bull’s Place vertrekken binnenkort op tournee met de Rolling Stones. Eerder waren ze al paraat bij de rockers van Bon Jovi en de musicals De Kleine Prins en Romeo en Julia. De roadies zijn ook actief in het buitenland en gingen al op tournee met arenaproducties zoals La Bohème en La Traviata.

Bull’s Place heeft veertien voltijdse werknemers in dienst en doet een beroep op een veertigtal losse medewerkers die per opdracht werken. De werknemers krijgen het statuut van roadie. Bull’s Place geeft de podiumbouwers een opleiding, omdat die in de sector niet bestaat. Alleen de licht- en geluidstechnici hebben meestal al ervaring wanneer ze bij Bull’s Place aankloppen. Vorig jaar realiseerde het bedrijf een omzet van ruim 700.000 euro.

Marc Cools: “De omzet steeg met een kwart. De voorbije vijf jaar hebben we onze omzet verviervoudigd.” Volgens Cools is de omzetstijging te verklaren door de service en de kwaliteit van de werknemers. “We zijn vrij streng in de selectie van ons personeel. We zijn ook de enigen die met vaste contracten werken. Op die manier leert de klant onze mensen kennen.”

Van harde concurrentie is geen sprake. De koek wordt verdeeld tussen een drietal spelers. “Ieder bedrijf heeft zijn eigen sector waaraan hij werknemers levert. Wij concentreren ons vooral op theater en evenementen, terwijl onze concurrenten zich richten op rock-‘n-roll-concerten.” Bij grote evenementen werken de grote spelers zelfs samen. “Een festival zoals Werchter of een concert van de Rolling Stones vraagt al gauw een ploeg van 250 man,” zegt Cools. “We zijn verplicht om samen te werken met de anderen, anders kan je de eisen van de klant niet vervullen.”

Melanie De Vrieze

De roadies van Bull’s Place vertrekken binnenkort op tournee met de Rolling Stones.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content