‘Mensen zijn het belangrijkst’

© GF

Na haar studie handelsingenieur aan de KU Leuven startte Rika Coppens haar loopbaan bij PriceWaterhouseCoopers, waar ze de titel van bedrijfsrevisor behaalde. “Met die financiële achtergrond kwam ik in de raad van bestuur en het auditcomité van House of HR terecht. Ik zit ook in de raad van bestuur en het auditcomité van RealDolmen”, zegt Coppens. Via bedrijven als Zenitel en Bureau Van Dijk Computer Services – “telkens in een financiële functie” – werd Rika Coppens de CFO van EFR, de uitbater van alle Texaco-tankstations in de Benelux en alle BP-stations in Frankrijk. In EFR groeide ze door tot CEO.

“Lang hoefde ik niet na te denken toen de aandeelhouders van House of HR me vroegen de taak van CEO op mij te nemen”, zegt Coppens. “Het bedrijf is fantastisch. Het is een groep met een sterke eigenheid en veel aandacht voor het ondernemerschap. Het is een internationale speler met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. België is goed voor een derde van de omzet. Ik zal vooral focussen op de verdere professionalisering van het bedrijf en de uitbouw van de groep. Tegelijkertijd zal ik erover waken dat de klemtoon op het ondernemerschap blijft liggen. Het is erg belangrijk zo veel mogelijk lokale initiatieven en bedrijven te behouden waarin managers autonoom de verantwoordelijkheid voor hun cijfers dragen.”

Daarbovenop wil de groep een vooraanstaande rol spelen in de wereld van de digitale rekrutering en wil ze haar sociale rol voort uitbouwen. “We hebben het zeer succesvolle initiatief waarbij we vluchtelingen in België tewerkstellen. Het gaat al over zeventig mensen. We hebben hen niet enkel aan een baan geholpen, maar hen ook bijgestaan in het verwerven van een plaats in de maatschappij door taalopleidingen te volgen en een woonplaats te vinden.”

“Je hoort het in vrijwel alle sectoren: mensen zijn het belangrijkst en bepalen het succes van het bedrijf”, zegt CEO Coppens. “Dat is bij ons niet anders.”

MVA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content