‘Menselijk kapitaal wordt onderschat’

© KVE

Etion-voorzitter Dirk Vandeputte heeft een passie voor oldtimers. De Antwerpse ondernemer houdt van historische romans, een goed glas wijn en droomt ervan ooit zelf aan zijn oldtimers te kunnen sleutelen.

Wat was uw beste zet?

“De medewerkers actief betrekken bij het uittekenen van de toekomststrategie van ons familiebedrijf. Ik geloof dat iets samen bouwen veel leuker is dan iets kant-en-klaar voorgeschoteld krijgen. Van de 200 personeelsleden schrijven er vijftig in verschillende werkgroepen mee aan de nieuwe strategie.”

Wat had u nooit verwacht?

“Dat Donald Trump president van de Verenigde Staten zou worden en dat hij het nog altijd is.”

Wat wordt onderschat?

“Het belang van menselijk kapitaal. Als je je mensen kunt betrekken bij je bedrijf en ze gelukkig zijn op hun werk, maakt dat voor het bedrijf en de mensen veel uit.”

Wat is het beste boek dat u las?

De kathedraal van de zee van Ildefonso Falcones. Het is een prachtige historische roman over het Barcelona van de veertiende eeuw. Ik houd van de combinatie van fictieverhalen in een historische setting.”

Wat is de fout waaruit u het meest hebt geleerd?

“Je mag niet te gulzig zijn als je leuke kansen ziet. Ik heb geleerd daar niet te snel, niet te enthousiast op te reageren. Het is belangrijk met beide voeten op de grond te blijven staan, dat rustig te bekijken en de tijd te nemen om informatie uit te wisselen met anderen.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik ben niet fanatiek in één ding. Ik probeer een beetje te sporten: lopen, fitness. Ik houd van een goed glas wijn en lekker eten. Ik reis graag en heb een passie voor oldtimers. De wagen waar ik het meest mee rijd, is een Jaguar E-Type van 1965. ”

Waar droomt u van?

“Dat ik de tijd zou hebben om automechaniek bij te studeren. Ik weet dat ik niet erg handig ben, maar ik zou graag zelf aan die wagens kunnen sleutelen.”

Wat is uw favoriete film?

Lion, de debuutfilm van Garth Davis. De film is gebaseerd op het boek A Long Way Home van Saroo Brierley. Het is het waargebeurde verhaal van een vijfjarig Indiaas jongetje dat op de dool is, geadopteerd wordt door een Australische familie en jaren later terug op zoek gaat naar zijn roots.”

Dirk Vandeputte (53) is de CEO van Vandeputte Safety en de voorzitter van het ondernemersplatform Etion.

'Menselijk kapitaal wordt onderschat'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content