Mansell op de golfbaan

Gewezen Formule 1-rijder Nigel Mansell organiseert zijn eigen golftoernooi.

Ook toen hij nog met de snelste auto’s ter wereld reed, was Nigel Mansell al in de ban van de golfsport. Af en toe ging hij zelfs een balletje slaan met de Australiër Greg Norman of de Spanjaard Seve Ballesteros. Hij deed het zo goed dat Norman hem uitnodigde om als amateur deel te nemen aan de Australische Open. Mansell verklaarde ooit: “Golfen vind ik de mooiste bezigheid die je kan bedenken. Dat ik zowel in de Formule 1 als de Amerikaanse Indy Car de titel kon veroveren, dank ik zonder twijfel voor een stuk aan dat kleine balletje. Omdat ik op de golfbaan altijd een uitlaatklep vond, omdat ik er helemaal tot rust kon komen.”

Negen jaar geleden kocht Mansell de golfclub van Woodbury Park op, in de buurt van het Britse Exeter. En nu kondigt hij aan in augustus 2003 een toernooi in de European Senior Tour te zullen organiseren. Alles lijkt op wieltjes te lopen, alleen heeft Mansell nog altijd geen title sponsor voor zijn toernooi. Voor gewezen Formule 1-rijders evenwel is geen berg te hoog. Het prijzengeld zou 150.000 pond bedragen en Mansell zal zelf deelnemen bij de amateurs. “Op termijn wil ik hier een van de grootste Britse toernooien voor senioren van maken,” zegt hij ambitieus. “Dat is een uitdaging waarvoor ik niet terugdeins. We organiseerden al manches van de Qualifying School in Woodbury Park. Het terrein is van een uitstekende kwaliteit. Heel ruig en met veel fauna. Heel spectaculair, ook. Elke hole is speciaal.”

De Senior Tour ontdekte Mansell pas heel recentelijk, maar hij raakte onmiddellijk onder de indruk van de aangename sfeer en het niveau van de spelers. “Ik weet zeker dat ook de professionals zeer tevreden zullen zijn over mijn terrein. Sinds ik er eigenaar van ben, liet ik een volledig draineringssysteem van 750 kilometer buizen installeren.”

Een seniorentoernooi duurt drie dagen en Mansells evenement zal worden voorafgegaan door twee Pro-Ams. Maar de Woodbury Park Hotel & Country Club is meer dan zomaar een leuk golfterrein. U vindt er ook 75 kamers en suites, individuele lodges, een uitstekende keuken en twee seminariezalen. Bovendien fungeert het geheel ook een beetje als museum: de World of Racing, waarin verscheidene racewagens staan te pronken, moet de carrière van Mansell in de F1 en Indy Car samenvatten.

John Baete [{ssquf}]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content