Manon De Roey is er klaar voor

MANON DE ROEY De Belgische nummer één begint heel ambitieus aan het seizoen. © Getty Images

Deze week wordt de Zuid-Afrikaanse Open voor vrouwen gespeeld op het parcours van Westlake GC. Voor onze landgenote Manon De Roey is het een terugkeer naar de Ladies European Tour, want sinds november vorig jaar nam de beste Belgische speelster aan geen enkel officieel toernooi meer deel. Ze kijkt dan ook met groot ongeduld uit naar dit wederoptreden.

In 2020 beleefde De Roey een opmerkelijk seizoen, met een vierde plaats in de Race to Costa del Sol. Ze speelde met grote regelmaat, finishte vijf keer in de top tien en miste maar één cut in twaalf toernooien. Die positieve lijn wil De Roey doortrekken. “Vorig jaar kwam ik heel dicht bij een toernooizege”, vertelt ze. “In het Australische Dubo stond ik zelfs aan de leiding met nog een paar holes te gaan, maar uiteindelijk greep ik nog net naast de zege. Ik hoop dat ik dat dit seizoen kan rechtzetten.”

Als gevolg van de pandemie is de oorspronkelijke kalender van de Europese Tour 2021 ingrijpend veranderd. De Roey gebruikte de vrijgekomen tijd deze winter om keihard te trainen. “Ze is een harde werker”, zegt haar coach Jérôme Theunis. Ze leert ook snel. Naast haar supersonische drive is ze nu ook geweldig in het korte spel. De voorbije maanden hebben we hard aan haar wedging gewerkt, en dat heeft vruchten afgeworpen.”

De Belgische nummer één begint dan ook heel ambitieus aan het seizoen: ze wil een eerste toernooi winnen in de Europese Tour, zich kwalificeren voor een toernooi van de grand slam en vooruitgang boeken in de wereldhiërarchie. Op de langere termijn is het haar grote ambitie te spelen in de Amerikaanse LPGA Tour. De kers op de taart: zij is er vrijwel zeker van dat ze eind juli kan deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio. “Voor mij is dat een jeugddroom die uitkomt. De Spelen zijn voor iedere atleet een uitdaging. Ik kijk er dan ook met groot ongeduld naar uit.”

Manon De Roey werd opgeleid in haar thuisclub Rinkven, ging naar de Topsportschool in Hasselt en trok dan naar de Universiteit van New Mexico. In 2015 stapte ze over naar de professionals, maar pas in 2020 kwam er echt progressie in haar prestaties. “In het begin vond ik maar moeilijk het juiste ritme”, legt ze uit. “Maar nu heb ik het gevoel dat ik een belangrijke stap vooruit heb gezet.”

De Roey kan voor dit belangrijke seizoen ook rekenen op enkele nieuwe sponsors, waaronder Delen Private Bank en de Haven van Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content