Maak van uw oude server een e-mailkampioen

Softwarebedrijf Inventive Designers uit Hoboken bouwt specifieke oplossingen voor een brede en vooral internationale klantenportefeuille. Goed voor de Springbok Award van de provincie Antwerpen.

De onderneming Inventive Designers ( ID) springt er binnen het Antwerpse luik van de Trends Gazellen uit qua innovatiekracht, een eigenschap die haar de Springbok Award van de provincie Antwerpen oplevert. Die prijs gaat uit van een kwalitatieve selectie en beloont vooruitstrevend ondernemerschap.

“Eigenlijk doen we gewoon wat we graag doen en waar we goed in zijn,” vertelt Guy Dehond (51), managing director van Inventive Designers. Dat geldt voor het team van dertig losse en vaste medewerkers, maar is bovenal het levensmotto van Dehond zelf. “Ik neem mezelf niet te veel au sérieux, maar ik weet dat ik met de nodige creativiteit en goede samenwerking unieke producten op de markt kan brengen.”

De creatieve ingevingen van Dehond brachten ID op bijna tien jaar tijd tot een omzet van 3 miljoen euro en een winstcijfer van meer dan 500.000 euro. Om en bij de 95 % wordt in het buitenland gerealiseerd, vooral de Verenigde Staten. ID verkoopt aan een schare bedrijven en sectoren; in eigen land staan bijvoorbeeld Bank De Martelaere, Nike Europe en Brouwerij Haacht op de lijst.

ID ontwikkelt onder meer software die oudere serversystemen van IBM geschikt maakt voor e-mailverkeer of die toelaat om documenten tussen verschillende pakketten uit te wisselen. “We bieden oplossingen voor specifieke problemen, maar beperken ons nooit tot één sector. Daar is die business té fragiel voor,” weet Dehond. ID heeft vooralsnog geen plan-nen voor complexe projecten waar achter de schermen jaren aan gesleuteld wordt. “Dat ligt niet in onze aard. We blijven bescheiden met beide voeten op de grond,” legt Dehond uit.

Op de loonlijst van ID staan ook de namen van Dehonds echtgenote, zijn dochter en zijn schoonzoon. Dat de opvolging daarmee verzekerd is, wil hij niet gezegd hebben. “Voorlopig ga ik met veel plezier nog even door. Maar één ding staat vast: mijn dochter is zowat even koppig als ik, dus ze komt er wel.”

R.C. n

“We beperken ons nooit tot één sector. Daar is onze business te fragiel voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content