Look & Fin geeft 100 miljoen euro terug aan crowdlenders

© Getty Images/iStockphoto

Het crowdlendingplatform Look & Fin heeft in tien jaar meer dan 100 miljoen euro terugbetaald aan investeerders. Crowdlending is een vorm van kredietverlening waarbij een groot aantal particuliere investeerders een klein bedrag leent aan een onderneming. Look & Fin houdt een teller bij op de homepage van zijn website, met het totale bedrag dat geleend is sinds de oprichting (181 miljoen euro) en het bedrag dat al werd terugbetaald (bijna 101 miljoen euro). Van het terugbetaalde bedrag zijn 13,6 miljoen euro uitgekeerde intresten op leningen.

In die tien jaar waren er zeventien ondernemingen die hun lening niet of niet volledig terugbetaalden. Het gaat om iets meer dan 3 procent van de gefinancierde kmo’s en gemiddeld recupereerden investeerders nog 55 procent van wat ze die kmo’s geleend hadden.

Omdat crowdlending niet zonder risico is, adviseert Look & Fin beleggers om leningen te spreiden over minimaal dertig bedrijven en niet meer dan 5 procent van hun portefeuille in één bedrijf te investeren. Look & Fin is volgens P2PMarketData.com het snelst groeiende van 72 erkende Europese leenplatformen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content