Lokaal op het podium

Voor een etentje op het hoogste niveau, waar niet naar de prijs moet worden gekeken, is er Bon Bon. De 44-jarige Christophe Hardiquest is de chef-kok en de baas. Hij werd opgeleid in de betere Brusselse restaurants (Sea Grill en Villa Lorraine) en was de chef-kok van Voyage à Travers les Sens. Bon Bon was klein en zijn succes groot. Al snel stemde het restaurant niet meer overeen met de geëvolueerde kookstijl. De chef droomde van een ruime locatie met een parking en een terras. Die vond hij in Sint-Pieters-Woluwe.

Christophe Hardiquest zet lokale producten, die hij in samenwerking met kleinschalige boeren laat kweken, op een podium. Dat doet hij met het menu A Belgian Journey (245 euro). Neemt men daar het wijnarrangement bij, dan mag men daar 125 euro bijtellen. Goedkoper kan ook: voor de lunch is er het menu Bon Bon Origin (75 euro). Er is ook een vegetarisch menu, The Season’s Garden (185 euro). À la carte eten kan ook (50 tot 110 euro per gerecht).

Knapperige sandwich met rolmops en gerookte mayonaise, smos preparé in filodeeg en parfait van lever van gevogelte zijn de welkomsthapjes. Daarna kiest men zelf passend bestek uit een leren etui. Plakjes rauwe sint-jakobsvruchten liggen in een crème op basis van Grevelingen-oester. Ceviche van Zeeuwse mosselen verschijnt in een smakelijke bereiding met sorbet leche de tigre. Paling in groene gelei is succesvol gecombineerd met krokant gebakken kalfszwezerik, jus van rauwe champignons, vinaigrette van oude balsamico met zwarte truffel en Parmezaanse room: een onvergetelijk mooi en lekker gerecht. Gezouten kabeljauw komt in waterzooi met zee-egel, aardpeer, kaviaar en een frisse gel van citroen en zuring. Voor duif op Luikse wijze mogen wij een kunstzinnig mes van Antoine Van Loocke kiezen: het heft is van poot van Mechelse koekoek. Bij een stukje succulente duivenborst en worstjes van het vlees van de boutjes komen kardoen, merg en een jus met jeneverbessen en peketjenever. Er zijn twee nagerechten: citrusvlinder, olijfolieschuimpje en kardemomsorbet, en peren in cacaoconsommé met bessenpeper.

Een bezoek aan Bon Bon blijf lang nazinderen. Wij genoten niet alleen van het verfijnde eten, maar ook van de wijnen. Te duur? Voor velen niet, want alle tafels waren bezet.

Bon Bon

Tervurenlaan 453

Sint-Pieters-Woluwe

Wijnkaart met Bourgogne-wijnen en veel keuze vanaf 75 euro per fles

Kader: chic en gerieflijk

Onthaal en bediening: door vlot, jong personeel

Keuken: verfijnd, creatief en met respect voor lokale producten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content