‘Locale focus en controle als troef’

© jo exelmans

WIE

Baudouin Corlùy (53)

IS

Commercieel directeur bij de datacenterspecialist LCL

WAS

Baudouin Corlùy heeft meer dan twintig jaar ervaring in management. Nadat hij zestien jaar in verschillende businessdevelopment-, marketing- en strategiefuncties bij Proximus had gewerkt, was hij negen jaar lang aan de slag bij Agoria ¬ eerst als directeur voor de ICT-sector, daarna als commercieel directeur van de hele organisatie. Daarnaast was hij als bestuurder ook heel actief in ICT-gerelateerde organisaties.

WIL

LCL biedt zijn klanten kennis in datacenters en colocatie aan. Het bedrijf heeft vijf onafhankelijke datacenters. Zowel multinationals als kmo’s, overheden, internetbedrijven en telecomoperatoren doen een beroep op de diensten van LCL.

“Het is de bedoeling dat ik de groei van LCL blijf ondersteunen”, zegt Corlùy. In april 2020 verwierf LCL zijn vierde datacenterlocatie in Huizingen dankzij een partnerschap met Atos, en in juni 2021 nam het bedrijf het datacenter van Engie Solutions in Gembloux over.

In zijn 28 jaar lange carrière heeft Corlùy marketing en sales altijd als een geheel beschouwd. “Marketing en sales zijn complementair en horen elkaar altijd te versterken. Concreet wil ik bij LCL onder meer een meer sectorgerichte aanpak ontwikkelen. Op die manier kunnen we sneller inspelen op de behoeften van de markt en diensten op maat uitwerken.”

“Bovendien zorgt LCL als Belgische datacenterspecialist voor een grote toegevoegde waarde voor de klant”, zegt Corlùy. “Ik denk dat de lokale focus van LCL ook een kracht is. De nabijheid van de klant en de lokale controle over zijn gegevens, gecombineerd met onze servicegarantie en optimale beveiliging, zijn een troef.”

VRIJE TIJD

Corlùy speelt badminton en golf, en houdt van culturele uitstappen en lezen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content