Lexus SC430

Lexus speelt meer en meer in de tuin der groten.

Dit jaar heeft Lexus zijn modellenoffensief gewoon voortgezet: zo lanceerde het de compacte IS300 sedan (die een uitstekende wegligging combineert met een groot vermogen en een uitstekende vijftrapsautomaat) en de IS300 Sport Cross (een kort model dat sportieve prestaties koppelt aan de veelzijdige gebruiksmogelijkheden van een vijfdeurs luxewagen).

En sinds kort vindt u bij de concessiehouders ook de SC430, een Sport Cabriolet die in een opvallend mooi kleedje zit. De Lexus-ontwerpers combineerden immers retro-stijlelementen met moderne designelementen. De SC430 oogt tegelijk dynamisch en krachtig, elegant en sportief. Het fluisterstille interieur _ op voorwaarde dat het coupédak gesloten blijft natuurlijk _ oogt karaktervol, exclusief en elegant. Zo was Lexus niet zuinig met het gebruik van houten inlegpanelen. De Japanners zorgden ook voor een kwaliteitsvolle lederen binnenbekleding en ontwierpen een fraai instrumentenbord. Ook de audio-installatie en het navigatiesysteem zijn van een uitstekende kwaliteit.

De SC430 is _ net zoals de nieuwe Mercedes-Benz SL500 _ een ‘twee-in-één auto’. Hij heeft een stevig, aluminium hardtop-vouwdak dat naadloos in het koffergedeelte kan verdwijnen. Zodra het vouwdak dicht is, verandert de SC430 in een mooie coupé. Wordt de hard-topkap geopend, dan ontpopt deze wagen zich tot een dynamische 2+2 roadster.

De nieuwkomer heeft een dynamische, veilige wegligging en een comfortabel gedoseerde ophanging. Ook de motorprestaties mogen er best zijn: de soepele werking van de krachtige V8 (met variabele kleppenregeling VVT-i) zorgt samen met de vijftrapsautomaat voor een comfortabel rijgedrag. En ook inzake veiligheid valt er weinig of niets aan te merken: daarvoor zorgen de structurele koetswerkstijfheid van de SC430, het ABS-systeem, de airbags, de elektronische remkrachtverdeling (EBD), de tractiecontrole (TRC), de stabiliteitscontrole (VSC), de elektronisch gestuurde remassistentie (BA) en het bandendrukwaarschuwingssysteem (TPWS).

Kortom: met de SC430 heeft Lexus een knappe, sportief getinte luxe-coupé-cabrio in huis. En dat voor een scherpe prijs.

Patrick op de Beeck

Volgende week: motor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content