Leverancier van tijdelijk personeel

Voor Unique HR Consult coördineert Stephan De Zutter de aanvragen voor tijdelijk personeel in de financiële sector.

De eerste zes jaar van zijn carrière zag het ernaar uit dat Stephan De Zutter (40) boekhouder-fiscalist zou blijven. Toen ruilde hij zijn job op een accountantskantoor voor de uitdaging van de verkoop bij Diversi Foods. “Daar wachtte me een functie die heel wat facetten omvatte. Ik bezocht onder meer supermarkten om bestellingen op te nemen. In feite was ik een manusje-van-alles, want ook het oplossen van technische zaken en het opleiden van nieuwe klanten vielen onder mijn takenpakket.”

Diversi Foods verkoopt bake-offproducten, waardoor De Zutter veel in contact kwam met broodjeszaken, waar hij de inspiratie opdeed voor een volgende zet in zijn carrière. “Ik voelde de onweerstaanbare behoefte om een eigen zaak te starten. Dat werd dus een broodjeszaak in het centrum van Aalst.”

Als zaakvoerder leerde De Zutter nog een ander facet van zakendoen: het personeelsbeleid. Al gauw bleek dat hij zeker ook een grote interesse had voor personeelsbeleid of humanresourcesmanagement in de brede zin van het woord. “Ik heb heel hard gewerkt, al zeg ik het zelf. Daarnaast is het opstarten van een eigen zaak een goede leerschool. Vooral uit het beheer van en de omgang met mijn personeel heb ik veel geleerd.”

Toch wilde hij weer wat anders. Hij verkocht zijn zaak en stapte meteen over naar CPM Belgium, waar hij van teamcoach doorgroeide naar het personeelsbeleid van het bedrijf. De lokroep van een hrm-carrière leidde De Zutter naar Unique HR Consult, de gespecialiseerde hrm-divisie van Unique. Begin 2006 begon hij er op de dienst personeelszaken. Onlangs werd hij uitgestuurd naar de financiële sector om daar in opdracht van Unique HR Consult on site hrm-diensten te leveren. “Wat dat precies betekent? Ik ben verantwoordelijk voor de coördinatie en het invullen van alle aanvragen voor tijdelijk personeel. Ik werk in dat verband samen met verschillende uitzendkantoren. Of ik me goed voel in deze job? Zeker weten. Ik ben misschien van heel wat markten thuis, maar het liefst ga ik met mensen om.”

STEPHAN DE ZUTTER (UNIQUE HR CONSULT)

IS: hrm-recruiter bij Unique HR Consult.

VRIJE TIJD: film, dansen, restauratie van meubels.

JST

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content