Le Petit Boxeur

Le Petit Boxeur is een charmant eethuisje dat intieme momenten biedt aan mensen met smaak.

Een goed jaar later werd Stavros Maratos tot over zijn oren verliefd op Le Petit Boxeur. Hij kocht het intieme eethuisje van Franck Sweid, professor Tandheelkunde van de VUB, die Le Petit Boxeur in 1997 creëerde, maar het de jongste tijd te druk heeft met de verkoop van de door hem ontwikkelde vegetarische tartaar.

Le Petit Boxeur lag vanaf de eerste dag in de gratie van de Brusselse culturele bovenlaag. De inrichting en de aanpak vertederden zelfs Jeanne Moreau. Ook na de komst van Stavros Maratos kunnen de gasten bij de kleine bokser intiem-romantische momenten beleven. De nieuwe eigenaar was zo verstandig om de verfijnde inrichting grotendeels ongemoeid te laten.

In de kelderkeuken werkt de onzichtbare chef Bernard Alain. Hij deed ervaring op in Spanje en Amerika en presenteert gevarieerde kleine en grote gerechten met zuiderse invloeden. Le Petit Boxeur blijft open tot na middernacht, zodat theatergangers ook na de voorstelling iets kunnen eten.

Wij reserveerden op een vrijdagavond, troffen een uitverkochte eetzaal, moesten wringen tussen de dicht bij elkaar staande tafels om onze stoel te bereiken en vonden dat wij bij elkaar op schoot zaten en in elkaars borden keken. Eerst was er bladerdeeg met gesmolten brie, peer en een saus uit het dal van Auge (rijk en smakelijk _ 10 euro of 390 frank) en acht soorten groenten, gegrild en in de boter gewenteld (wij misten olijfolie en grof zout _ 9 euro of 360 frank). In het glas kwam een rode Australische Mitchelton, Victoria ’98, een hartverwarmende ‘pleaser’ van Preece Merlot (1050 frank). Hoofdgerechten waren: filet van zonnevis met gekonfijt witloof, aardappels en gewelde botersaus (smakelijk en correct geprijsd _ 14 euro of 580 frank) en zwaardvis van de grill met oreganotomaten (de vis was te droog, de prijs was te hoog _ 18 euro of 740 frank). Om af te sluiten, kwam er ‘gelei van België’, wat stond voor speculaasijs met vanillesaus (lekker en origineel _ 5 euro of 220 frank).

De chef dresseert veel in stervorm en is een voorstander van het rijkelijk gebruik van boter en room. Wij misten verse kruiden en vonden dat de kwaliteit van de keuken niet in overeenstemming was met de verfijning van het decor en de gehanteerde prijzen.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content