Le Grand Corroy

Een bekoorlijk hotelûrestaurant in WaalsûBrabant.

De witte, zeventiende-eeuwse hoeve waarin vandaag hotel-restaurant Le Grand Corroy huist, was vroeger een provisiehoeve voor de monniken van de abdij van Villers-la-Ville. Volgens de legende bestaat er een kilometerslange onderaardse gang die de abdij met de boerderij verbindt.

Begin de jaren negentig kochten François Charvet en Philippe Jacques het woonhuis en de schuren met de bedoeling er een hotel-restaurant in onder te brengen. Een riskante onderneming, want veel ervaring had het duo niet. François werkte voor een firma die gespecialiseerd was in elektriciteitsapparatuur en Philippe deed in sportmaterieel. Het gebrek aan kennis en praktijk was blijkbaar geen handicap om van Le Grand Corroy een van de betere adresjes in Wallonië te maken.

Chef-kok is sinds kort de 32-jarige Alain Etienne. Hij werd opgeleid door de vroegere chef, Eric Lekeu. Het restaurant heeft cosy ingerichte eetvertrekken. Met hout bedekte muren, fraaie stoffen en moderne schilderijen zorgen voor de gepaste sfeer. Voor romantische en plechtige momenten zijn er gedekte tafeltjes in de gewelfde kelder, waar eertijds de broodoven stond.

Wij kwamen op een doordeweekse avond, werden vriendelijk onthaald en troffen een internationaal zakenpubliek aan. Het ‘Menu Balade’ is troef (40,90 euro, 1650 frank) en bestaat uit vier gangen. Voor het bijbehorende wijnarrangement betaalt u 18,59 euro of 750 frank.

Wij aten à la carte. Als voorgerecht namen we een mengeling van afzonderlijk gegaarde zomergroenten, op smaak gebracht met olijfolie, truffeljus en oude parmezaan (15,37 euro of 620 frank) en met het mes gehakte tartaar van Simmental-rund, afgedekt met een snede rauwe ganzenlever en op het bord gebracht met truffeljus en raketsla (28,51 euro of 1150 frank). Hoofdgerechten waren: het fijne vlees van duif ‘Royal d’Anjou’, opgediend met aardappelkoekjes en bieslookolie (27,27 euro of 1100 frank) en eend Sauvageon (een kruising tussen Barbarie en Col Vert) met gele perziken, een gevogeltejus, groene peper en stro-aardappelen (22,06 euro of 890 frank). De gerechten vielen in de smaak en de voorgestelde wijn, een Pic Saint-Loup Tonneaux-P. Lesec ’98 (1380 frank), kwam vooral tot zijn recht bij de hoofdgerechten. Het verzorgde en smakelijke tafelgebeuren werd afgerond met een ‘millefeuille’ met frambozen, vanillecrème en amandelijs (11,16 euro of 450 frank). Wij kwamen tevreden buiten.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content