La Chasse des Princes

Florent is Frans, Angélique Duits: de twee werden verliefd op België en nestelden zich in het mini-eethuis La Chasse des Princes in Sterrebeek.

Restaurant La Chasse des Princes ligt in het groen, aan de rand van een internationale villawijk en op een paar minuten rijden van de nationale luchthaven, de ring en de snelweg Brussel-Luik. Het eethuis bestaat al bijna dertig jaar en wist in de loop der jaren een schare volgelingen op te bouwen.

La Chasse des Princes werd recent overgenomen door een jong echtpaar. Florent Wahl, afkomstig uit de Elzas, en zijn vrouw Angélique, die van Duitse origine is, werden verliefd op België. Zij kwamen, werkten gedurende tweeënhalf jaar samen met de vorige eigenaars en namen uiteindelijk La Chasse des Princes volledig over. De twee jonge mensen stellen alles in het werk om te laten zien wat zij allemaal in hun mars hebben.

De 26-jarige Florent deed beroepsschool en werkt al sinds zijn veertiende: eerst in de familiale bakkerij en vervolgens in de betere eethuizen van de Elzas. Zijn bereidingen zijn gepersonaliseerd en smakelijk met, naar Franse begrippen, weinig room en boter. De kok heeft iets met oude groenten, zoals aardpeer, en houdt van verse vis en schaal- en schelpdieren.

Trekpleister van het restaurant zijn de menuformules. Het ‘menu van de maand’ telt drie gangen en kost 22,50 euro. Het aantrekkelijk geprijsde ‘menu gourmand’ is opgebouwd uit een warm en een koud voorgerecht, een hoofd- en een nagerecht en wordt met bijbehorende wijnen opgediend op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond voor 30 euro. Er is ook een ‘degustatiemenu’: vier gangen voor 45 euro. Ten slotte kunt u hier ook terecht voor de lunch: op weekdagen en op zaterdagmiddag kunt u kiezen uit twee voor-, hoofd- en nagerechten, en dat voor slechts 13 euro.

Het interieur van La Chasse des Princes werd ontworpen door Carine de Miomander (KA International) en oogt ‘elegant landelijk’. Wij kozen voor de intimiteit van de veranda, werden in het Frans bediend en kregen een Franstalige spijskaart en een Frans georiënteerde wijnkaart. Onze keuze ging naar het degustatiemenu (45 euro) en een fles bourgogne cuvée J. Chartron Chardonnay, Vieilles Vignes 2001: een aangename witte wijn die de gerechten waardig wist te begeleiden (30 euro).

Na een bonte hapjesparade kwam het eerste gerecht: carpaccio van sint-jakobsschelpdieren, de helft van de rauwe schijfjes op smaak gebracht met roze peper en pijnboompitten, en de andere helft met basilicum, olijfolie en aceto balsamico. Escalope van gebakken eendenlever volgde, opgediend op vijgencompote met ragout van Koreaans nashi-fruit, een krokante deegstengel en saus van port en madeira. Hoofdgerecht was zeeduivel, onberispelijk vers, gebakken in Italiaans beslag van ei, parmezaan en olijfolie, en geserveerd met zorgvuldig in vorm gesneden groenten, een halve tomaat gevuld met ratatouille, in saffraan gewentelde aardappels en saus van in melk gekookte aardpeer en truffeljus. Deze smakelijke en gevarieerde maaltijd werd afgesloten met verse kaas, gemengd met opgeklopte room en eiwit en op het bord gebracht met fruit.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content