L’Auberge du Sabotier

Knus tafelen en overnachten in een romantische, landelijke herberg in Awenne.

Voor een uitstap naar bos en dal wacht hotel L’Auberge du Sabotier met het restaurant Les 7 Fontaines d’Awenne. Hotel en restaurant zijn ondergebracht in een met wingerd begroeid zestiende-eeuws gebouw in het centrum van een typisch Ardens dorpje dat is omringd door eindeloze bossen.

De ingang van de oude herberg wordt bewaakt door een antieke reiskoffer en de werktafel van de klompenmaker die in lang vervlogen tijden in het pand zijn atelier had. Binnen wachten schemerig verlichte vertrekken. De sfeer van nostalgische knusheid wordt geactiveerd doordat overal gebruiksvoorwerpen uit grootmoeders tijd en jachttrofeeën zijn geëtaleerd. In de bar is het gezellig aperitieven rond het houtvuur, op voorwaarde weliswaar dat u niet vatbaar bent voor de meewarige blikken van de opgehangen herten- en zwijnenkoppen. Via de open keukendeur ziet u de koks, die in de weer zijn rond het grote fornuis. Achter in de sfeervol gedecoreerde, door glas omgeven keuken, bevindt zich een gastentafel, waar beroemdheden zoals de Italiaanse premier Silvio Berlusconi en gewezen EU-Commissievoorzitter Romano Prodi aanzaten.

De koks presenteren een persoonlijke versie van de ‘cuisine du terroir’, gebaseerd op stevige landelijke bereidingen. In het seizoen zijn wildbereidingen troef, zoals boudin van fazant met milkshake van bloemkool en mousse van virtueel gerookte zuurkool (18 euro).

Wij kwamen te vroeg in het seizoen om ten volle van de wildkeuken te kunnen genieten. Om de keuken te ontdekken, kozen wij het ‘menu terroir’ van vier gangen met keuze (32 euro of 50 euro met wijnen).

Het wijnboek telt zo’n 600 referenties, waarbij rariteiten zoals een collectie Château d’Yquem en een verzameling stokoude grote wijnen uit Bordeaux. En er is genoeg voor iedereen, want in de kelder rijpen maar liefst 12.000 flessen!

Er kwamen twee verschillende voorgerechten: een rustieke ragout van slakken met getomateerde pesto, krokante groenten en gelei van peterselie (supplement 4 euro) en een smakelijke wildterrine met uiconfituur. Ook voor de tweede gang kozen we verschillend: enerzijds op de huid gebakken en met honing gekarameliseerd speenvarken met in papillot verpakte varkenspoot, opgediend met aardappelgratin, snijbonen en zoete ui en, anderzijds, op steen gegaarde filet van snoekbaars, op het bord gebracht met spaghetti van courgette en ravioli gevuld met kruiden. Franse en Belgische kazen en een machtige chocoladetaart met milkshake van citrusvruchten vormden de sluitstukken.

L’Auberge du Sabotier wordt bezocht door jagers en wildliefhebbers uit binnen- en buitenland. St.-Hubert, de hoofdstad van de jacht, is niet ver afgelegen. Als de altijd enthousiaste eigenaar en chef-kok Luc Dewalque de tijd heeft, neemt hij groepjes hotelgasten mee naar luisterplekjes in het bos van Saint-Michel en het woud van Freyr om daar, met wat geluk, de herten te horen burlen.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content