L’Auberge de l’Isard

De vroegere gastronomische tempel van Eddie Van Maele kreeg een nieuwe bestemming.

E ddie Van Maele vestigde zich zo’n twintig jaar geleden in Wemmel. Het naar hem genoemde restaurant stond bij gastronomen hoog aangeschreven; ook bij Michelin, die het eethuis twee sterren gaf. Maar Van Maele vond dat hij er drie waard was, en dus hield hij het voor bekeken. Hij zette zijn restaurant te koop en opende in Steenokkerzeel een exclusieve kookschool.

Hilde en Roland Taildeman kochten het Wemmelse restaurant van Van Maele. Zij waren al een tijdje op zoek naar een meer commerciële locatie voor hun gastronomische herberg L’Auberge de l’Isard, die oorspronkelijk in de schaduw van het koninklijk paleis lag. De nieuwe locatie is makkelijk te bereiken vanaf de grote ring. De verhuis schonk L’Auberge de l’Isard nieuwe aandacht.

Wij werden spontaan en efficiënt onthaald door Hilde Taildeman en herkenden het interieur, dat grotendeels ongewijzigd bleef. Spiegels, zilveren kandelaars, zwarte fluwelen gordijnen, een groot boeket ruikers en de ronde, elegant gedekte tafels bepalen de sfeer.

Roland Taildeman werd op de rails gezet door zijn vader, die kok was op het kasteel van Laken. Later werkte Roland in bekende klassieke eethuizen, zoals Château Sainte-Anne en Barbizon. In zijn L’Auberge de l’Isard afficheert hij divere menu’s, en biedt ook een beknopte spijskaart aan. Coups de coeur du chef zijn onder meer: kussentje van sint-jakobsschelpen en Canadese kreeft met emulsie van spirea (995 frank), osciètre-kaviaar en verse zalm in combinatie met een cappuccino van oesters en scharreleitje (1950 frank), runderfilet vergezeld van gebakken ganzenlever verfijnd met kalfsvocht en truffel (1395 frank), en melkbiggetje en kalfszwezerik met oosterse kruiden en marktlekkernijen (895 frank).

Wij kozen voor de huisgemaakte terrine van ganzenlever, naar onze smaak iets te compact en te zout, vergezeld van gehakt van gemarineerde paddestoelen en in olijfolie gedrenkt geroosterd boerenbrood (795 frank). Hierbij kwam een gepast glaasje droge muskaat Terre Blanches uit de Languedoc. Aan de andere kant van de tafel verscheen tartaar van gemarineerde paddestoelen, hopscheuten, schijfjes sint-jakobsschelp en een groene pesto van basilicum (895 frank). Hoofdgerechten waren: tournedos van melkbig gevuld met wilde paddestoelen en vergezeld van een flan van wortel (895 frank), roulade van Mechelse koekoek en rozemarijn met een koekmandje gevuld met hopscheuten in mousselinesaus (995 frank). In het glas kwam een fraaie, genuanceerde en intense Cornas Vidal-Fleury, Côte du Rhône 1996 (1575 frank). Verloren brood, met calvados geparfumeerde appel en speculaasijs (300 frank) sloten deze smakelijke maaltijd af.

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content