Kunstmarkt in de kijker

Voor zijn 68ste editie brengt BRAFA een eclectische mix van kunstobjecten en stijlen, met speciale aandacht voor art nouveau, Pierre Alechinsky en design.

Het Brussels Gewest zet in 2023 de art nouveau in de kijker. Die eerste echt Belgische stijl ontstond in 1893, toen Victor Horta het Tassel-huis ontwierp. Samen met onder meer Paul Hankar en Henry van de Velde bouwde Horta huizen in die nieuwe stijl, die onder meer dankzij de opengewerkte volumes, de ijzeren structuren, de overvloedige lichtinval en de rijkelijke decoratie brak met het verleden. Wie een art-nouveaustuk op de kop wil tikken, vindt vast zijn gading op BRAFA, onder meer bij Thomas Deprez Fine Arts en Florian Kolhammer. Als wereldwijd expert in art-nouveaujuwelen pakt Epoque Fine Jewels uit met een gecureerde expo over de Fransman René Lalique en de Belg Philippe Wolfers.

Daarnaast zetten galeries als Maurice Verbaet Gallery, Harold ‘t Kint de Roodenbeke en Samuel Vanhoegaerden Gallery het werk van de intussen 95-jarige Pierre Alechinsky in de kijker. Al 77 jaar werkt hij aan een oeuvre waarvan taal, humor en kleur de rode draad zijn. En voor wie daar niet genoeg aan heeft, zijn er meer meubels en objecten, uit alle windstreken. Daarmee houdt BRAFA de vinger aan de pols van de kunstmarkt en helpt ze haar bezoekers een handje bij de samenstelling van een inspirerend, eclectisch interieur.

BRAFA, Brussels Expo, van 29 januari tot 5 februari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content