Kunstig met kerst

Nu de kerstdagen naderen, poppen her en der initiatieven voor cadeaumeerwaardezoekers op. Een aantal tips voor wie origineel uit de hoek wil komen met kunst of design.

In de huiselijke voormalige meubelgalerie Vynckier in Waregem brengen Joachim Coucke en Roxane Baeyens boeken, edities en unieke werken tot 1.000 euro samen. Zo brengt het kunstenplatform We Invite onder meer werk van het jonge geweld Elen Braga en Victor Verhelst, en van de ontwerpers Arnaud Eubelen en Vormen. In Houthalen organiseren Linde Hermans en Tim Vrancken met Winterstill een soortgelijk concept: u vindt er een mix van beeldende kunst en design van lokaal talent. In Antwerpen brengt A Better Blend voor de zevende keer zo’n zeventig Belgische merken samen, met onder meer design, mode en veel lekkers.

In de hoofdstad cureert de verzamelaar Frédéric de Goldschmidt een kerstmarkt met edities van Brusselse kunstenaars. Daarvoor slaat hij de handen in elkaar met onder meer Artlead, MOREpublishers en Etablissement d’en Face. In de bovenstad organiseert de galerist Albert Baronian voor de derde keer The Shop Show. Daarvoor brengt de galerie werk van haar kunstenaars met een prijskaartje tot 5.000 euro. Vanaf 23 december verhuist de show naar Knokke. Doorlopend is er ook een onlinedeel. Online kunt u onder meer terecht bij Carpenters Workshop Gallery en Seeds Gallery voor kleine, unieke designobjecten.

We Invite, Vynckier in Waregem, van 2 tot 4 december

Winterstill, Houthalen, van 27 november tot 30 december

A Better Blend, Grand Bazar in Antwerpen, van 1 tot 31 december

BXMAS-ART, Coud Seven in Brussel, van 3 tot 18 december

The Shop Show, Baronian in Brussel, van 1 december tot 22 januari

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content