Kortrijk bevestigt

De gemiddelde vraagprijs van West-Vlaamse nieuwbouwappartementen steeg de voorbij zes maanden met 1,5 procent. Op jaarbasis bedroeg de toename 3 procent. Het studiebureau de Crombrugghe & Partners berekende de gemiddelde vierkantemeterprijs op 3.425 euro. Daarmee is West-Vlaanderen de duurste Vlaamse provincie voor nieuwbouwappartementen. Een belangrijke nuance: dat prijsgemiddelde omvat ook de dure vastgoedmarkt aan de kust. Zonder dat kustvastgoed zakt het prijsgemiddelde naar 3.050 euro per vierkante meter, en is West-Vlaanderen na Limburg (2.775 euro) de goedkoopste Vlaamse provincie.

Kortrijk bevestigt zijn recent verworven status van duurste deelmarkt in West-Vlaanderen. De vierkantemeterprijs klom er de voorbije zes maanden 4 procent hoger naar 3.750 euro. In provinciehoofdstad Brugge bleef de prijsklim beperkt tot 3 procent, wat resulteerde in een gemiddelde vraagprijs van 3.700 euro per vierkante meter.

De sterkste prijsstijging noteerde de Crombrugghe & Partners in de regio Westhoek: plus 4,5 procent tot 3.000 euro. De Westhoek is daardoor niet langer de goedkoopste deelmarkt. Zuid-West-Vlaanderen neemt de fakkel over. Na een prijsstijging van 1 procent bedraagt de gemiddelde vierkantmeterprijs er 2.955 euro.

Kortrijk bevestigt

In de kijker

Aan de Veemarkt, in hartje Kortrijk, krijgen de oude Ballegeersite en de voormalige likeurstokerij Mouliez-Buschaer een nieuwe bestemming. De projectontwikkelaars Zabra en Ablimmo bouwen er het woonproject De Stokerie.

Verdeeld over gebouwen in en rond een autoluwe binnentuin komt een mix van diverse woontypes: traditionele woningen, stapelwoningen, klassieke appartementen en penthouses. Er is ook een grote variatie in oppervlakte, met wooneenheden van een tot vier slaapkamers en met een of twee badkamers. Allemaal krijgen ze een privétuin of een ruim terras. De architectuur is van de hand van B2Ai.

In een eerste fase zijn 25 appartementen en 22 huizen te koop. De prijzen starten vanaf 235.000 euro. Voor de huizen moet u rekenen op een prijs vanaf 360.000 euro. Parkeren kan op een eigen parkeerplaats en tegen een verlaagd tarief in de parking van de Veemarkt.

Kortrijk bevestigt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content