Koop een jacht met uw collega’s

Met een formule van mede-eigendom wil Infinity Sailing het bezit van een luxueus zeiljacht binnen het bereik van elke zeiler brengen.

Het betere zeiljacht kost nauwelijks minder dan een doorsneehuis. Zelfs de huurprijzen liggen buiten het bereik van veel liefhebbers. Voor een jacht van 40 meter bijvoorbeeld wordt al snel meer dan 3000 euro per week gevraagd en dat zonder opties zoals een radar, een autopiloot of een bootje om aan land te gaan. Het jonge Infinity Sailing wil met een formule van mede-eigendom het betere zeiljacht binnen het bereik van de gemiddelde zeilliefhebber brengen. Achter de onderneming gaan Steve Vernelen en Kurt Pierloot schuil, twee bedrijfsconsultants met, hoe kan het ook anders, een passie voor zeilen.

De opzet is eenvoudig. Infinity Sailing zoekt een twintigtal zeilers om samen een luxueus zeiljacht te kopen. Elke mede-eigenaar betaalt voor een of meerdere weken, gedurende een periode van vijf jaar. “De boten worden per week verkocht, waardoor je een grote flexibiliteit hebt,” aldus Steve Vernelen. “In de zomerperiode kan je bijvoorbeeld investeren in een week in de Middellandse Zee, in de winterperiode in de Caraïben. Mede-eigenaars mogen hun week één keer omruilen of verhuren.” Na vijf jaar wordt het jacht verkocht en krijgt elke eigenaar een deel van de opbrengst.

“Een volledig uitgerust en perfect onderhouden zeiljacht is de droom van elke zeilfanaat en door de kosten te spreiden over verschillende eigenaars, moeten de geïnteresseerde zeilfanaten minder diep in de beugel tasten. Boten worden minimaal dertig weken en maximaal 37 weken verkocht om de kosten optimaal te spreiden en toch voldoende tijd over te houden voor onderhoud en herstellingen,” zegt Vernelen.

Infinity Sailing werkt samen met de Franse fabrikant Dufour. “Dufour heeft ons de beste voorwaarden geboden en bovendien klikte het meteen met Michel Pacquet, directeur van de Belgische importeur Westdiep.” Het bedrijf koos voor de volledig uitgeruste Dufour 44, waarvoor de huurprijs kan oplopen tot 4000 euro per week.

Infinity Sailing hoopt per jaar twee à drie boten te verkopen. Het wil ook snel naar Engeland, Frankrijk, Nederland en Duitsland, die stuk voor stuk grote huurmarkten zijn.Hans Sterkendries

Hans Sterkendries

Na vijf jaar wordt het jacht verkocht en krijgt elke eigenaar een deel van de opbrengst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content