Koninklijk bezoek

De tweede editie van de Kings of Golf by Optima brengt op zondag 5 oktober een indrukwekkend deelnemersveld naar de Royal Zoute. Natuurlijk is ook onze landgenoot Nicolas Colsaerts van de partij voor het exhibitietoernooi. Hij krijgt er het gezelschap van klinkende namen als de Spanjaarden Miguel Angel Jiménez en José María Olazábal of de Engelsman Sam Torrance.

Het toernooi is best opmerkelijk omdat het in een klein land als België behoorlijk moeilijk is internationale golfevenementen van deze omvang te organiseren. Er zijn almaar grotere budgetten nodig. “Wij zijn ons daar zeer van bewust”, zegt Andy Hancock, organisator van het evenement. “Daarom kozen we voor een toernooi met kwaliteit, maar perfect op maat van wat onze sponsors en het publiek verlangen.”

Zo werd vorig jaar voor het eerst de Kings of Golf georganiseerd. Het originele concept sloeg meteen aan. De formule blijft dus ongewijzigd voor de tweede editie: na een clinic nemen de vier kampioenen het over tien holes tegen elkaar op volgens de formule van de Charity Skins Game. Colsaerts speelt samen met Olazábal, terwijl Jiménez een team vormt met Torrance. Het winnende duo van iedere hole krijg 1000 euro voor een liefdadigheidsinitiatief van de partners: Missing Children Europe, Jeronimo, MUCO of Belgian Kid’s Fund. “Het wordt een feestelijke dag vol verrassingen, die iedere golffanaat zal kunnen bekoren”, zegt Hancock.

De Kings of Golf is ook een unieke gelegenheid om Nicolas Colsaerts nog eens aan het werk te zien. De Belg verschijnt hier nog maar zelden op de golfbaan. In zijn agenda staan te veel toernooien in het buitenland. En de kans is groot dat hij schittert zondag, want Colsaerts kent het parcours van de Royal Zoute als zijn broekzak. En het is ook een baan waar hij van houdt. “Ik vind het altijd heerlijk nog eens op het thuisfront te spelen, met mijn supporters en sponsors erbij”, zegt Colsaerts. Hij heeft zijn ticket voor de European Tour 2015 op zak en heeft daardoor plaats in zijn agenda gevonden voor de Kings of Golf, waar hij het opneemt tegen drie absolute toppers.

De Bask José María Olazábal won de Masters van Augusta in 1994 en 1999. Hij nam ook zeven keer als speler deel aan de Ryder Cup, en was kapitein van de Europese ploeg die in 2012 op Medinah een historische overwinning pakte. Miguel Angel Jiménez is een van de meest bewonderde en charismatische kampioenen in het professionele circuit. Naast de golfbaan is hij een epicurist; hij houdt van reusachtige havana’s en topwijnen. Op zijn vijftigste hoort de Andalousiër nog altijd tot de wereldtop. Ook de 61-jarige Sam Torrance is onverslijtbaar. Hij speelde acht keer mee in de Ryder Cup en was één keer kapitein van de Europese ploeg. Maar hij belichaamt vooral de magische old school van de golfsport.

MIGUEL TASSO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content