KOEKELARE. ER STAAT EEN PAARD IN DE GANG

Van koeien- en varkenshandel naar een paardenhotel : een klein stapje ?

Het echtpaar Luc en Lucrèce De Flou-Willaert begonnen “een nieuw leven”. Naarmate de handel in runderen en varkens steeds moeizamer verliep, groeide de idee om het, weliswaar binnen dezelfde “sektor”, over een andere boeg te gooien. Zopas openden ze aan de rand van Koekelare een hotel voor paarden, luisterend naar de naam ‘t Vijverhof.

Het paardenpension is schitterend rustig gelegen : weilanden aan de ene zijde, bossen en veel groen aan de andere. “De ligging is mogelijks ons belangrijkste visitekaartje, ” zegt Lucrèce De Flou. Het hotel, een eenmansvennootschap, geeft in zijn huidige vorm plaats aan dertig paarden, die zich elk in hun eigen kamer (box) kunnen terugtrekken. De meerwaarde zit hem vooral in de dienstverlening. De viervoeters vinden er niet alleen een onderkomen, maar worden zo nodig ook op allerlei wijzen verzorgd en/of verwend. Zegt Lucrèce De Flou : “De klant bepaalt wat hij wil. Als het paard dagelijks gekamd moet worden of eenmaal per week gewassen, dan doen we dat. Ook het zadelen en het luchten van de paarden behoort tot de vaste rituelen. “

Koekelare, op een zucht van de kust gelegen, wil meer en meer inspelen op zijn toeristische roeping in het hinterland. Er is de recente realizatie van een reeks hotelkamers, er is de aanleg van een nieuwe fietsroute en er is de start van ‘t Vijverhof. In en rond Koekelare lijkt er ook een meer dan gewone belangstelling te bestaan voor het paard. Het echtpaar De Flou (mevrouw is schepen in Koekelare) ijvert nu ook voor de aanleg van een wandelpad voor paarden, dwars door het nabij gelegen bos. De provincie moet hiervoor het licht op groen zetten.

Het “paardenhotel” is origineel qua formule en onderscheidt zich van een klassieke manège door een kompleter aanbod. De interesse voor het nieuwe initiatief is groot, “alhoewel het te gunstige weer niet in onze kaart speelt” (dixit Lucrèce De Flou). Over de prijzen voor een dag- of maandverblijf, wenst ze naar buiten toe geen uitspraak te doen, “omdat elke klant iets anders wil”. De eenpersoonsvennootschap bezorgt het echtpaar een full-time job. “En met dit inititatief helpen we allicht ook de toekomst van onze kinderen vandaag 10 en 11 jaar oud een beetje verzekeren, ” lacht Lucrèce De Flou. De twee eigen paarden, Kwini en Kittie, voelen zich alvast goed bij de komst van meer en meer rasgenoten.

LUC EN LUCRECE DE FLOU-WILLAERT Paarden te gast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content