Een vaste waarde die voldoet aan de criteria om rustig en intiem zakelijk te onderhandelen bij een verzorgd glas wijn en smakelijke gerechten is Kleine Barreel in Schoten. Het werd 25 jaar geleden geopend door John Cleypool. Sinds 1 juli heeft zoon Marco Cleypool de fakkel overgenomen. Kleine Barreel werd onlangs op stijlvolle wijze gemoderniseerd en kreeg een sobere en rustgevende inrichting aan...

Een vaste waarde die voldoet aan de criteria om rustig en intiem zakelijk te onderhandelen bij een verzorgd glas wijn en smakelijke gerechten is Kleine Barreel in Schoten. Het werd 25 jaar geleden geopend door John Cleypool. Sinds 1 juli heeft zoon Marco Cleypool de fakkel overgenomen. Kleine Barreel werd onlangs op stijlvolle wijze gemoderniseerd en kreeg een sobere en rustgevende inrichting aangemeten in beige- en crèmetinten. Wat bleef, zijn de zware, comfortabele stoelen met gecapitonneerde ruggen in roodbruin leer, de geluidsdempende zware gordijnen en vloerbekleding, en de redelijk geprijsde menu's. De keuken staat ook al heel wat jaartjes onder leiding van chef-kok Harry Van Rooy. Hij brengt een gevarieerde spijskaart. De specialiteiten zijn visbereidingen, zoals zeebaars in zoutkorst met wokgroenten (61,35 euro of 2475 frank voor twee) en op het vel gebraden roodbaars met zeekraal, olijfolie en mosterd (22,19 euro of 895 frank). Troeven onder de vleesgerechten zijn: lamsfilet gevuld met duivenborst en ganzenlever, saliesaus en spaghetti van groenten (22,93 euro of 925 frank) en wilde eend met bospaddestoelen in maltwhiskysaus (42,16 euro of 1725 frank). De spijskaart wordt ondersteund door een uitgebreide wijnkaart met een hoofdstuk oude wijnen uit de Bordeaux. Tevens vernoemenswaardig is de kaaswagen, voorzien van een verrassend aanbod Belgische kazen, en de rijk gevulde nagerechtwagen met in huis bereide taarten, tiramisu, bavarois en ijsgerechten. Is men dan nog niet tevreden, dan wordt de after-dinnerwagen voorgereden voor een pousse-café. Wij kregen amuusjes voorgeschoteld, zoals sushi en staart van inktvis, en genoten van delicate langoustines, opgediend op brunoise van groenten met een zacht geparfumeerde groene koffiesaus (22,93 euro of 925 frank). Aan de andere kant van de tafel verscheen een aantrekkelijk gepresenteerd lauw geitenkaasje met lavendel, tomaat, courgette en coulis van zongedroogde tomaat en pesto (11,77 euro of 475 frank). Jonge tarbot kreeg het gezelschap van champignons, artisjokbodem, olijven, ansjovisboter en raketsla (28,50 euro of 1150 frank). Deze verzorgde maaltijd werd afgesloten door geflambeerde appeltaart met in huis gedraaid ijs en vruchten (9,79 euro of 395 frank).Pieter van Doveren